Martin Fry

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Martin Fry en Tony Hadley, 2005

Martin Fry (Manchester, Engeland, 9 maart 1958) is de zanger van de popgroep ABC en sinds het einde van ABC in 1992 begon hij zijn solocarrière en treedt hij ook nog weleens onder de naam 'ABC' op, maar dan met andere bandleden en soms met een oud-bandlid erbij.

Samen met gitarist Mark White was hij het enige constante bandlid van ABC. De band maakte in totaal zes albums, met een aantal grote hits zoals: When Smokey Sings, Poison Arrow en The Look Of Love.

In 2001 trad Martin Fry op bij de Night of the Proms en fungeerde hij als openingsact in Nederland waar hij When Smokey Sings en The Look Of Love zong, met een compleet orkest. Dat jaar doet hij ook een bijdrage aan het nummer One And Only van de Amerikaanse producer King Britt.

Later, in 2005, ging hij samen met Tony Hadley, de voormalige zanger van Spandau Ballet, op tour door het Verenigd Koninkrijk en ondernam hij nog vele andere dingen, waaronder de Regenerationtour in de zomer van 2008, met een aantal artiesten die vooral bekend waren uit de jaren 80.[1]

ABC ging nooit helemaal uit elkaar en er kwam in 2016 nog een album uit.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]