Mary Fiers

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Mary Fiers
Mary Fiers
Algemene informatie
Volledige naam M.C.T. (Mary) Fiers
Geboren Bladel, 5 oktober 1968
Partij PvdA
Politieke functies
2002 - 2006 Lid gemeenteraad van Eindhoven
2006 - 2013 Wethouder van Eindhoven
2018 - 2019 Lid van de Eerste Kamer
Biografie op Parlement.com
Portaal  Portaalicoon   Politiek
Nederland

M.C.T. (Mary) Fiers (Bladel, 5 oktober 1968) is een Nederlands politica namens de PvdA.

Na de HAVO aan het Pius X college in Bladel volgde Fiers de opleiding operatieassistentie aan de Hogeschool Eindhoven. Daarna een opleiding management voor operatieafdelingen en beleid- en organisatiewetenschappen aan de Katholieke Universiteit Brabant. Na 12 jaar gewerkt te hebben op de operatieafdeling van het Máxima Medisch Centrum (voormalige Diaconessenhuis) werkte ze tot 2006 als leidinggevende in de verslavingszorg in Brabant.

Van 2002 tot 2006 was Fiers lid van de Eindhovense gemeenteraad. Van 2006 tot 2010 was ze wethouder met in haar portefeuille wonen en volkshuisvesting, wijkvernieuwing, ruimtelijke kwaliteit (ruimtelijke ordening en stedenbouw), projecten Meerhoven, Strijp-S, Dommelkwartier, Stationsgebied, BOR (bestuurscommissie), groen, water, onderhoud openbare ruimte, archeologie, monumenten, woonwagenbeleid, licht, masterplan A-2, vergunningverlening, dienstverlening.

Van april 2010 tot maart 2013 maakte ze als wethouder deel uit van het college van burgemeester en wethouders in Eindhoven met in haar portefeuille wijkvernieuwing, burgerparticipatie en stadsdeelgericht werken, ruimtelijke ordening, stedelijke ontwikkeling (o.a. projecten Meerhoven, Strijp S, Stationsgebied) en vergunningverlening.

Op 11 maart 2013 maakte Fiers haar aftreden als wethouder bekend na problemen rond een verhuisproject van woonwagens naar het Orgelplein in Eindhoven. Op 1 mei 2014 trad ze aan als directeur van Groen Ontwikkelfonds Brabant.

Bij de Eerste Kamerverkiezingen in 2015 stond Fiers op de dertiende plaats van de PvdA-kandidatenlijst, wat niet voldoende was om gekozen te worden. Op 3 april 2018 werd zij alsnog geïnstalleerd als lid van de Eerste Kamer in de vacature die ontstaan was door het aftreden van Jannette Beuving.