Maxis Muiden

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Maxis Muiden
De winkel in 1974
De winkel in 1974
Coördinaten 52° 20′ NB, 5° 1′ OL
Huidig gebruik winkels
Start bouw 1973
Bouw gereed 1974
Verbouwing 2003
Architect Tom van der Zanden, OD 205
Eigenaar Schuitema
Detailkaart
Maxis Muiden (groot-Amsterdam)
Maxis Muiden
Portaal  Portaalicoon   Civiele techniek en bouwkunde

Maxis Muiden is een voormalige hypermarkt van de keten Maxis en tegenwoordig een winkelcentrum in Muiden in de gemeente Gooise Meren in de Nederlandse provincie Noord-Holland. Het complex is gelegen tussen de Muidertrekvaart en de Diemerzeedijk, aan de grens met Diemen.

Weidewinkel[bewerken]

Op 11 september 1974 opende de nieuwe winkelketen Maxis van het Bijenkorf-concern (KBB) haar eerste hypermarkt bij Muiden. De "Maxis Superstore Muiden" kreeg bekendheid als "de eerste weidewinkel van Nederland". Voor het gebouw werd de Nationale Staalprijs voor 1974 toegekend.

Na enkele eerdere verkopen, waardoor de winkels andere namen hadden gekregen, kwam Maxis in 2000 in handen van Schuitema (C1000), dit bedrijf verkocht sommige filialen en verbouwde andere tot winkelcentra. In 2001 besloot Schuitema vanwege de plaatselijke bekendheid, in Muiden de naam Maxis weer te gaan gebruiken.

Winkelcentrum[bewerken]

Sinds 2003 is, na verbouwing, Maxis Muiden een winkelcentrum, met filialen van diverse winkelketens.[1] Ook de benaming "Maxis Megastores" wordt gebruikt. Het terrein heeft inclusief parkeerplaatsen een oppervlakte van 64.000 m².

Externe link[bewerken]