Maya Bouma

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Maya Bouma
Maya Bouma en Ko van Dijk jr. in Pension Hommeles in 1958
Maya Bouma en Ko van Dijk jr. in Pension Hommeles in 1958
Algemene informatie
Geboren 17 oktober 1933
Overleden 18 mei 1998
Land Vlag van Nederland Nederland
Portaal:  Film

Maya Bouma (Groningen, 17 oktober 1933Den Haag, 18 mei 1998) was een Nederlands actrice, die in 1955 debuteerde in het ABC-cabaret van Corry Vonk en Wim Kan.

Later was Bouma betrokken bij de oprichting van het Tingel Tangel cabaret. Grote bekendheid kreeg zij door haar optreden als de keurige secretaresse Paula Metz in de televisieserie Pension Hommeles. Ook speelde zij samen met Joop Doderer in de kluchten Een fijn span en Laat je niet kisten.

Bouma speelde samen met haar zus (Annelies Bouma) in haar eigen shows bij de VPRO, en deed mee aan hoorspelen en de nasynchronisatie van teken- en poppenfilms. Als regisseuse werkte zij bij het amateurtoneel en operetteverenigingen.

Bouma was de zus van televisiepresentator Bob Bouma, en getrouwd met acteur Frans Vasen. Maya Bouma was een dochter van Siebe Jan Bouma (1899-1959), stadsarchitect van Groningen en de stedenbouwkundig ontwerper van Madurodam.

In de periodes dat ze geen werk had als actrice, werkte Maya Bouma als ziekenverzorgende en als gids op het Binnenhof.[bron?]