Meetro

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Meetro is een instant messenger met locatiegebonden diensten (LBS) en multi-netwerk-functionaliteit. Het is compatibel met AOL Instant Messenger, Yahoo! Messenger, MSN Messenger en ICQ. Meetro helpt je om mensen met gelijkaardige interesses in jouw buurt te ontmoeten, terwijl het meerdere instant messaging protocols bundelt in een programma. Meetro's moederbedrijf is Meetroduction, LLC, gevestigd in Palo Alto in de Amerikaanse staat Californië.

Meetro is anders dan andere chatprogramma's omdat gebruikers locatie-parameters kunnen ingeven om andere gebruikers in de buurt te vinden. De locatievinder ondersteunt de meeste plaatsen in Europa en de VS en wordt uitgebreid naar andere plaatsen. Gebruikers die toch niet hun locatie kunnen bepalen, kunnen lengte- en breedtecoördinaten ingeven om te zien hoe ver of nabij andere gebruikers op dat moment zijn.

Meetro werkt door het scannen van nabije MAC-adressen van wireless access points in jouw buurt. Dan contacteert Meetro de centrale databank en vergelijkt het MAC-adres met een lijst van bekende adressen en hun geografische locatie. Als Meetro eenmaal een algemeen beeld heeft van je locatie, vergelijkt het je met anderen rondom je en toont wie er op 500m, 1km, 2km ... van je verwijderd is.

Externe links[bewerken]