Megaherz

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Megaherz
Megaherz-Hexentanz2011.JPG
Achtergrondinformatie
Jaren actief 1993 - nu
Oorsprong Vlag van Duitsland Duitsland
Genre(s) Neue Deutsche Härte
Label(s) Zyx Music (tot 2000)
Sony BMG (2002 tot nu)
Leden
Zang LEX
Gitaar Christian 'X-ti' Bystron
Basgitaar Wenz
Gitaar Roland
Drums Jurgen 'Bam Bam' Wiehler
Ex-leden
Zang Mathias Elsholz (album '5'), Alexx Wesselsky (t/m album 'Herzwerk II)
Gitaar Oliver Pohl
Drum Jürgen Schlachter, Jürgen Zink
Keyboard/programming Noel Pix
Website
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Megaherz (Mega-hart) en een woordspeling op megahertz is een Duitse industrial-metal band. De band werd in 1993 gevormd in Zuid-Duitsland. Een van de bekendste nummers is "Gott sein" (vertaald: God zijn) op het tweede album "Wer bist du?" (Wie ben je?). De bandleden hebben nooit openbaar gezegd dat hun naam afgeleid is van het gelijknamige nummer van Kraftwerk.

Megaherz heeft vanaf de oprichting tot dit moment meerdere muziekstijlen gehad. Het vroege werk behoorde tot dark alternative metal, vergelijkbaar met Amerikaanse bands uit de 90-er jaren als Faith no more. Het latere werk is meer vergelijkbaar met bands als Oomph! en Rammstein. Nadat Noel Pix zijn intrede binnen de band deed als keyboarder, begon hun muziek meer invloeden van industrial te krijgen. De eerste stap naar dit genre zou het derde album Kopfschuss (Hoofdschot) zijn.

In oktober 2002 liet zanger Alexx Wesselsky weten plannen te hebben de band te verlaten vanwege meningsverschillen betreft de muziekstijl, hij rondde echter wel de Megaherz II-tour af. Officieel verliet Alexx de band op 1 januari 2003. Vanaf dat tijdstip heeft hij de band Eisbrecher opgericht, samen met een ander bandlid van Megaherz; Noel Pix. In april van datzelfde jaar lieten de overgebleven bandleden weten een nieuwe zanger te hebben gevonden: Mathias Elsholz van Twelve after Elf, wie al snel door de fans werd gerespecteerd na zijn zang op het nummer "Falsche Götter" (Valse goden) van het album Himmelfahrt. In augustus 2003 liet Megaherz wederom weten op zoek te zijn naar een andere zanger, en in juni 2004 werd de eerste hand aan een nieuw album gelegd. Op 6 december 2004 kwam het album "5" uit, en werd op 21 februari 2006 opnieuw uitgebracht in Amerika door Eclipse Records.

Drummer Jürgen Zink verliet de groep nadat het album "5" uitkwam, wegens een ontstoken polsgewricht.

Op 23 september 2005 werd bekend dat de tour afgebroken werd wegens het plotselinge vertrek van zanger Mathias. De reden werd niet op de website gegeven, maar op het Eisbrecher forum liet Mathias weten dat hij en zijn vrouw een tweeling verwachtten, en hij meer tijd wenste om bij zijn familie te zijn.

Op 18 april 2007 werd op de officiële website van Megaherz bevestigd dat ze wederom een nieuwe zanger gevonden hebben, in augustus is uiteindelijk bekendgemaakt dat LEX is aangenomen als zanger en frontman. De band is thans bezig met de ontwikkeling van een zesde album. Dit album zal 'Heuchler' gaan heten en komt op 25 juni 2008 uit. Op 6 maart 2009 hebben de heren van Megaherz een best-off album uitgebracht, genaamd 'Totgesagte leben Länger' en op 20 januari 2012 is dan het 8ste studioalbum binnengevallen, 'Götterdämmerung'. Götterdämmerung heeft de band een serieuze stap voorwaarts bezorgt met meesterwerken als 'Rabenvater', 'Keine Zeit', 'Mann im Mond', 'Feindbild', 'Prellbock' en 'Jadgzeit'; alhoewel er rond 'Jagdzeit' een sterke plagiaatgeur hangt ('Spieluhr' van Rammstein en 'Angst' van Eisbrecher).

Externe links[bewerken]