Megaherz

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Megaherz
Megaherz-Hexentanz2011.JPG
Achtergrondinformatie
Jaren actief 1993 - nu
Oorsprong Vlag van Duitsland Duitsland
Genre(s) Neue Deutsche Härte
Label(s) Zyx Music (tot 2000)
Sony BMG (2002 tot nu)
Leden
Zang LEX
Gitaar Christian 'X-ti' Bystron
Basgitaar Wenz
Gitaar Roland
Drums Jurgen 'Bam Bam' Wiehler
Oud-leden
Zang Mathias Elsholz (album '5'), Alexx Wesselsky (t/m album 'Herzwerk II)
Gitaar Oliver Pohl
Drum Jürgen Schlachter, Jürgen Zink
Keyboard/programming Noel Pix
Website
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Megaherz is een Duitse industrial-metalband. De band werd in 1993 gevormd in Zuid-Duitsland. Een van de bekendste nummers is "Gott sein" (vertaald: God zijn) op het tweede album "Wer bist du?" (Wie ben je?). De naam van de groep betekent Mega-hart en is een woordspeling op megahertz.

Megaherz heeft vanaf de oprichting meerdere muziekstijlen gehad. Het vroege werk behoorde tot dark alternative metal, vergelijkbaar met Amerikaanse bands uit de 90'er jaren als Faith No More. Het latere werk is meer vergelijkbaar met bands als Oomph! en Rammstein. Nadat Noel Pix zijn intrede binnen de band deed als keyboardspeler, begon de muziek meer invloeden van industrial te krijgen. De eerste stap naar dit genre zou het derde album Kopfschuss (Hoofdschot) zijn.

Zanger Alexx Wesselsky verliet de band op 1 januari 2003 vanwege meningsverschillen betreffende de muziekstijl. Tezelfdertijd richtte hij de band Eisbrecher op, samen met een Megaherz-lid Noel Pix. In april van datzelfde jaar lieten de overgebleven bandleden weten een nieuwe zanger te hebben gevonden: Mathias Elsholz van Twelve after Elf. In augustus 2003 liet Megaherz wederom weten op zoek te zijn naar een andere zanger, en in juni 2004 werd de eerste hand aan een nieuw album gelegd. Op 6 december 2004 kwam het album "5" uit, en werd op 21 februari 2006 opnieuw uitgebracht in Amerika door Eclipse Records.

Drummer Jürgen Zink verliet de groep nadat het album "5" uitkwam, wegens een ontstoken polsgewricht.

Op 23 september 2005 werd bekendgemaakt dat de tour afgebroken werd wegens het plotselinge vertrek van zanger Mathias. De reden werd niet op de website gegeven, maar op het Eisbrecher-forum liet Elsholz weten dat hij en zijn vrouw een tweeling verwachtten, en hij meer tijd wenste om bij zijn familie te zijn.

Op 18 april 2007 werd op de officiële website van Megaherz bevestigd dat de groep wederom een nieuwe zanger gevonden had, in augustus is uiteindelijk bekendgemaakt dat LEX is aangenomen als zanger en frontman. Op 6 maart 2009 hebben de heren van Megaherz een best-of-album uitgebracht, genaamd 'Totgesagte leben Länger' en op 20 januari 2012 is het 8ste studioalbum uitgebracht, 'Götterdämmerung'.

Externe links[bewerken]