Melissa Gilbert

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Melissa Gilbert

Melissa Ellen Gilbert (Los Angeles, 8 mei 1964) is een Amerikaanse actrice.

Ze werd geboren in Los Angeles in een joodse familie en geadopteerd door de acteur Paul Gilbert (oorspronkelijke naam van Paul MacMahon) en zijn vrouw Barbara. Als een voormalige kindactrice, is Melissa het meest bekend van haar rol als Laura Ingalls in de televisieserie Het kleine huis op de prairie (1974-1983).

Haar jongere broertje Jonathan Gilbert was ook geadopteerd, en zou later acteren in verschillende televisieshows met Melissa. Toen Melissa acht jaar oud was, scheidden haar adoptie ouders, en toen ze elf jaar oud was, stierf haar adoptievader. Haar adoptiemoeder trouwde met Harold Abeles en kreeg in 1975 een dochter, Sara Abeles, die in 1984 haar achternaam veranderde in Gilbert, en toen als Sara Gilbert, een ster werd in Roseanne.

Melissa Gilbert heeft nog regelmatig contact met haar vriendin Alison Arngrim, die haar "aartsvijand" "Nellie Oleson" speelde in Het Kleine Huis.

Gilbert trouwde in 1988 met Bo Brinkman en het stel kreeg een zoon, Dakota Paul, in 1989.

Daarna trouwde ze in 1995 met Bruce Boxleitner, en speelde in 'Babylon 5 zijn vrouw. In het echte leven kregen ze een zoon, die werd vernoemd naar Michael Landon, haar mentor en vriend bij Het Kleine Huis. Gilbert en Boxleitner scheidden in 2011. Gilbert is sinds 24 april 2013 getrouwd met Timothy Busfield.

Voor haar bijdrage aan de televisie-industrie kreeg Melissa Gilbert een ster op de Hollywood Walk of Fame.

Externe links[bewerken]