Miami Ink

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Miami Ink
Miami Ink Logo.svg
Genre Realitysoap
Speelduur 60 minuten
Presentatie Ami James
Chris Núñez
Chris Garver
Darren Brass
Yoji Harada
Land van oorsprong Verenigde Staten
Taal Amerikaans-Engels
Productie
Producent Charlie Corwin Clara Markowitz Jamie Shutz
Uitzendingen
Start 2005
Einde 2008
Afleveringen 87
Seizoenen 4
Netwerk of omroep Discovery Channel
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Miami Ink is een Amerikaanse realityshow over de dagelijkse bezigheden in een tatoeagestudio in Miami Beach. Het programma is in juli 2005 in première gegaan en liep tot 2008. De show heeft geleid tot diverse spin-offs, zoals LA Ink en London Ink. De programma's worden in de Verenigde Staten uitgezonden op TLC, in België Nederland op Discovery Channel.

Geschiedenis[bewerken]

De tatoeagestudio die eerst 305 Ink heette - waarbij 305 refereert aan het netnummer van Miami - werd voordat de show startte gerund door de tatoeageartiesten Ami James en Chris Núñez en de medewerkers Chris Garver, Darren Brass, en Yoji Harada. Lee "On One Knee" Rodriguez werkte ook in de studio gedurende het eerste seizoen van het programma, omdat Brass zijn arm had gebroken. Kat Von D was twee seizoenen lang fulltime medewerker, waarna zij werd ontslagen en terugkeerde naar Los Angeles. Daar heeft ze sinds augustus 2007 haar eigen televisieshow: LA Ink. Een afgeleid programma is Londen Ink welke in september 2007 in première is gegaan. Een nieuw programma zal op 28 oktober 2008 worden uitgezonden op Discovery Channel, genaamd Rio Ink.

Elke aflevering laat verschillende klanten zien, met hun verhalen en motivatie voor het kiezen en laten zetten van een tatoeage. Als toevoeging wordt er gekeken naar het persoonlijke leven van de verschillende artiesten.

In het vierde seizoen hebben James en Núñez een aanbieding naast zich neergelegd om nog meer afleveringen op te nemen, omdat zij niet gelukkig waren met de manier waarop zij werden behandeld. James en Núñez hebben een nieuwe tatoeagestudio geopend, genaamd LoveHate Tattoo.

Externe links[bewerken]