Michael Logen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Michael Logen
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Geboorteplaats Lewisburg[1]
Land Verenigde Staten
Werk
Jaren actief 2007-heden
Genre(s) pop, folk, alternatieve rock
Beroep singer-songwriter
Label(s) Indie
Officiële website
(en) AllMusic-profiel
(en) Discogs-profiel
(en) Last.fm-profiel
(en) MusicBrainz-profiel
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Michael Logen is een singer-songwriter uit de Verenigde Staten. Hij stond in het voorprogramma's van John Legend en Mat Kearney en trad buiten Amerika op in Europa en met Dotan in Nederland. Hij heeft ook muziek geschreven voor andere artiesten.

Carrière[bewerken | brontekst bewerken]

Logen groeide op in in Lewisburg, een doopsgezinde gemeenschap in Pennsylvania. Hier leerde hij gitaar, piano en harmonica spelen op de muziek van Tom Paxton en Johnny Cash. Vanaf zijn twaafde jaar begon hij zelf met het schrijven van teksten.

Na het volgen van een muziekstudie, reisde Logen een jaar lang door Spanje, Italië en Frankrijk. In die landen schreef hij de nummers voor zijn debuutalbum ‘Things I Failed To Mention’ (2007). Hij is woonachtig in Nashville.

Logens muziek is bij het grote publiek voornamelijk bekend geworden doordat deze muziek werd gebruikt in televisieseries als One Tree Hill en Parenthood. Daarnaast heeft Logen in voorprogramma’s gestaan van onder anderen John Legend en Mat Kearney.

Naast zanger en schrijver van zijn eigen muziek, heeft Logen ook nummers geschreven voor andere zangers als Kelly Clarkson ('Breaking Your Own Heart') en Mat Kearney ('The City of Black and White').

Prijzen[bewerken | brontekst bewerken]

Logen heeft twee keer de "We Are Listening - Singer-Songwriter of the Year Award” uit Londen gewonnen.[2]

Discografie[bewerken | brontekst bewerken]

  • Things I failed to Mention (2007)

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]