Michael Weston

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Weston (midden) met Pathology-collega's Milo Ventimiglia en Lauren Lee Smith

Michael Weston (New York, 25 oktober 1973) is een Amerikaans acteur. Hij is een zoon van actrice Judi West en acteur John Rubinstein en heette bij zijn geboorte Michael Rubinstein. Hij veranderde in 2000 zijn achternaam naar die van zijn moeder omdat er al een andere Michael Rubinstein stond geregistreerd bij het Screen Actors Guild. Weston won in 2000 de juryprijs voor beste bijrolspeler van het New York International Independent Film & Video Festival voor het spelen van Bugs in de romantische dramafilm Sally.

Weston debuteerde in 1999 op het witte doek als Jimmy in de tragikomedie Getting to Know You. Sindsdien speelde hij in meer dan vijftien andere films. Daarnaast verscheen hij als wederkerend personage in verschillende televisieseries. Weston was voor het eerst in meer dan een handvol afleveringen te zien toen hij in 2008 gecast werd door de makers van House. Als privédetective Lucas Douglas werd hij daarin door hoofdpersonage Gregory House (Hugh Laurie) ingehuurd om onder andere zijn beste vriend James Wilson (Robert Sean Leonard) na te trekken op mogelijk gênante zaken.

Weston is bevriend met Zach Braff. Ze speelden samen in de films Getting to Know You, Garden State en The Last Kiss en in verschillende afleveringen van de televisieserie Scrubs.

Filmografie[bewerken]

*Exclusief televisiefilms

Televisieseries[bewerken]

*Exclusief eenmalige rollen