Hart's War

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hart's War
Regie Gregory Hoblit
Producent Wolfgang Glattes
Gregory Hoblitt
David Ladd
Arnold Rifkin
Scenario John Katzenbach (boek)
Billy Ray
Terry George
Hoofdrollen Bruce Willis
Colin Farrell
Terrence Howard
Cole Hauser
Marcel Iureş
Muziek Rachel Portman
Montage David Rosenbloom
Cinematografie Alar Kivilo
Distributie Metro-Goldwyn-Mayer
20th Century Fox
Première February 15, 2002
Genre drama oorlog
Speelduur 125 minuten
Taal Engels Duits
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Budget $70,000,000
Opbrengst $33,076,815
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Hart's War is een 2002 film over krijgsgevangenen tijdens de Tweede Wereldoorlog, gebaseerd op het boek door John Katzenbach. De filmsterren zijn Bruce Willis, Colin Farrell, Terrence Howard en Marcel Iureş. De film is geregisseerd door Gregory Hoblit en werd gefilmd bij de Barrandov Studios in Praag.

Verhaal[bewerken]

Luitenant Thomas W. Hart is een jonge officier die enkele maanden voor het einde van de Tweede Wereldoorlog gevangengenomen wordt. Samen met enkele lotgenoten wordt hij vrijwel meteen naar een Duits gevangenenkamp gestuurd. Daar maakt hij kennis met kolonel William A. McNamara, de leider van de Amerikaanse krijgsgevangenen in het kamp.

Na een tijdje geeft McNamara de luitenant de opdracht twee kleurlingen in zijn barak op te nemen. De twee mannen zijn Amerikaanse piloten, maar ze kunnen op weinig sympathie van hun collega's rekenen. Kort nadien wordt er een moord gepleegd en aan luitenant Tommy Hart wordt gevraagd de valselijk beschuldigde te verdedigen.

Rolverdeling[bewerken]

Receptie[bewerken]

De film kreeg gemengde tot positieve beoordelingen van de critici. Het houdt momenteel een 60% goedkeuring rating op Rotten Tomatoes als overeenstemming "Goed gemaakt en stevig geacteerd, Hart's War is een meeslepend verhaal. Maar toch lijdt de film aan de te veel subplots."