Michala Banas

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Michala Elizabeth Laurinda Banas (Wellington, Nieuw-Zeeland, 14 november 1978), is een Nieuw-Zeelands actrice en zangeres.

Jeugd[bewerken]

Banas werd geboren op 14 november 1978 in Wellington, Nieuw-Zeeland. Maar verhuisde op 10-jarige leeftijd naar Australië. Haar bijnamen zijn: Mickey, Micca en Koo. Banas heeft twee broers (Leon en Alexis) en één zus (Claudia).

Banas kreeg haar eerste rol 1995, toen ze Louisa Iredale speelde in Mirror Mirror. Voor deze rol werd ze in 1996 genomineerd voor de 'Beste en jongste actrice Award' bij de televisieprijzen van Nieuw-Zeeland.

Banas heeft verschillende gastrollen gehad in Australische drama's zoals: Something in the Air, The Saddle Club, Home and Away, GP, Flipper, Good Guys Bad Guys, State Coroner, Murder Call, Round the Twist en Blue Heelers. In 2002 had Banas een kleine rol in de film Scooby Doo.

Na verschillende gastrollen te hebben gespeeld werd Banas een bekend gezicht op tv dankzij haar rol als Marissa Taylor in de serie Always Greener. Dit leverde haar een Logie nominatie op in 2002 voor meest populair nieuw talent vrouwelijk. Ten tijde van Always Greener heeft Banas een single opgenomen genaamd: 'Kissin' the Wind' (2003).

Banas over McLeod’s Daughters: “Het is de hardst werkende baan die ik ook ooit heb gehad, maar ik hou ervan. Ik knijp me zelfs weleens; het is namelijk een droomrol! De scripts, de medewerkers en de collega’s zijn geweldig.”

Banas over Kate Manfredi: "Kate is slim en gevoelig, maar wel een beetje sociaal uitdagend. Mensen reageren daar op en houden daarom van haar. Kate is anders dan de rollen die ik tot nu toe heb gespeeld en ik heb er enorm veel lol in!"

Trivia[bewerken]

  • Michala Banas heeft vroeger in een aantal bandjes gezongen waaronder: Pass The Peas en Cosmo.
  • Ze heeft zelf ook weleens liedjes geschreven met oud-collega’s uit de serie Always Greener.
  • Michala is de dochter van schrijver en regisseur John Banas. John heeft afleveringen geschreven voor Blue Heelers, Water Rats, Stingers en was de regisseur van Mirror, Mirror.

Filmografie[bewerken]

Jaar Titel Rol
2004-2008 McLeod's Daughters (televisieserie) Kate Manfredi
2003 Ned Muffy
2002 Scooby-Doo Carol
2001 Always Greener Marissa Taylor
2001 The Saddle Club Shoshonna Green
2001 BeastMaster Loriel
2000-2001 Round The Twist Ariel
2000 Something in the Air Angela
2000 The Lost World Renata
1999 Murder Call Kylie McDonald
1999 Blue Heelers Tara Bruckner
1998 State Coroner Zoe Martin
1995 Mirror, Mirror Louisa Iredale

Externe link[bewerken]