Microsoft PixelSense

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Microsoft PixelSense
Logo
Ontwikkelaar Microsoft
Recentste versie 17 april 2008
Besturingssysteem Windows Vista / Windows 7
Portaal  Portaalicoon   Informatica

Microsoft PixelSense (codenaam Milan, voorheen Microsoft Surface) is een multitouchproduct van Microsoft. Deze is ontwikkeld als een software- en hardwarecombinatie die een gebruiker toestaat om content te bewerken door middel van menselijke bewegingen of objecten. Het werd geïntroduceerd op 25 mei 2007.

Overzicht[bewerken | brontekst bewerken]

Microsoft PixelSense is in essentie een Windows Vista (of hoger) computer in een tafel, waarvan het tafelblad een 76 cm reflecterend scherm is. Onder het scherm is een projector geplaatst die afbeeldingen kan projecteren op het scherm. Ook zitten er nog 5 camera's in die reflecties van infrarood licht die door vingers wordt weerkaatst kunnen waarnemen. De camera's kunnen ook voorwerpen waarnemen als deze zijn 'getagt'.

Gebruikers kunnen met de machine werken door middel van hun vingers. Ze kunnen dingen op het scherm aanraken en verplaatsen. Ook kunnen er voorwerpen gebruikt worden, zoals verfkwasten of kleine blokjes.

Door de 'tags' kan Pixel Sense ook glazen waarnemen. Dit kan handig zijn bij bijvoorbeeld wijn. Als de gebruiker zijn glas op de tafel zet herkent PixelSense automatisch de wijn en kan hier allerlei soorten informatie over weergeven.

Specificaties[bewerken | brontekst bewerken]

PixelSense heeft de volgende specificaties:

  • 2.13 GHz Intel Core TM 2 Duo Processor
  • 2GB DDR2-1066 RAM
  • 250GB SATA HD Drive
Zie de categorie Microsoft PixelSense van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.