Milan Hofmans

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Milan Hofmans
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Volledige naam Milan Hofmans
Geboren 20 september 1971
Geboorteplaats Amsterdam
Land Vlag van Nederland Nederland
Beroep fotograaf, beeldend kunstenaar, auteur
Werk
Jaren actief 2008-heden
[www.tabsch.nl, www.cbgo.nl, www.camebackgotout.com Website]
Portaal  Portaalicoon   Literatuur

Milan Hofmans (Amsterdam, 20 september 1971) is een Nederlandse fotograaf, beeldend kunstenaar en auteur


Zijn expositie Tabsch! 1958-1996, een roddelblad schaamteloos onthuld (2018), omvat 38 werken – voornamelijk foto’s (transparanties in lichtbakken), maar ook tijdschrift-omslagen en -artikels, 3D-objecten, schilderijen, een kostuum en vier kijkdozen met readymades op kleine schaal.

Tot op heden verschenen er vier boeken van Hofmans' hand: Project M (2008), Droziers Erfenis (2010), De Bruid, de albatros en de schatzoeker (2011) en het fotoboek Amsterdam Cool (2012). De Bruid, de albatros en de schatzoeker en Amsterdam Cool verschenen bij Hofmans' eigen uitgeverij Darp Books.

Eind 2023 opende Hofmans zijn tentoonstelling 'Came Back Got Out', met levensgrote kleurenfoto's, een videosequentie, 3D-objecten en dagboekfragmenten. De expositie speelt zich af in de toekomst en vertelt het verhaal van de interplanetaire tour en uiteindelijke ontsnapping van de rockband Came Back Got Out (CBGO). Dit nieuwste werk van Hofmans wordt begeleid door een boek. De tentoonstelling is tot de zomer van 2024 te zien in Orato, aan de H.J.E Wenckebachweg in Amsterdam.