Ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Ministerie van Regionale Ontwikkeling
Ministerie van RO
Functiehouders
Minister Gracia Emanuel
Geschiedenis
Opgericht eind 1969
Algemeen
Land Suriname
Adres Van Rooseveltkade 2, Paramaribo
Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Suriname
Politiek

Het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport, tot 2020 het ministerie van Regionale Ontwikkeling, is een ministerie aan de Van Rooseveltkade 2 in Paramaribo, Suriname.

Het werd eind 1969 opgericht bij de vorming van het kabinet-Sedney. Het heette toen het ministerie voor Districtsbestuur en Decentralisatie. Het kreeg taken die daarvoor werden uitgevoerd door de ministeries van Binnenlandse Zaken en Openbare Werken. Daarna werden de taken weer bij het ministerie van Binnenlandse Zaken gevoegd. In 1988 werd het onder de naam Ministerie voor Regionale Ontwikkeling opnieuw een zelfstandig ministerie.

Het ministerie heeft de volgende vier directoraten: Regionale Ontwikkeling, Agrarische Ontwikkeling Binnenland, Duurzame Ontwikkeling Inheemsen en Duurzame Ontwikkeling Afro-Surinamers Binnenland. Verder heeft het nog twaalf onderdirectoraten. Het Suricorps was in 2014 een initiatief van het ministerie.

Ministers[bewerken | brontekst bewerken]

Zie de lijst van ministers voor een overzicht

De huidige minister is Gracia Emanuel. Zij volgde Edgar Dikan in 2020 op in deze functie.

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]

Zie de categorie Ministry of Regional Development of Suriname van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.