Naar inhoud springen

Ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ministerie van Regionale Ontwikkeling
Ministerie van RO
Functiehouders
Minister Gracia Emanuel
Geschiedenis
Opgericht eind 1969
Algemeen
Land Suriname
Adres Van Roseveltkade 2, Paramaribo
Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Suriname
Politiek

Het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport, tot 2020 het ministerie van Regionale Ontwikkeling, is een ministerie aan de Van Roseveltkade 2 in Paramaribo, Suriname.

Het werd eind 1969 opgericht bij de vorming van het kabinet-Sedney. Het heette toen het ministerie voor Districtsbestuur en Decentralisatie. Het kreeg taken die daarvoor werden uitgevoerd door de ministeries van Binnenlandse Zaken en Openbare Werken. Daarna werden de taken weer bij het ministerie van Binnenlandse Zaken gevoegd. In 1988 werd het onder de naam Ministerie voor Regionale Ontwikkeling opnieuw een zelfstandig ministerie.

Het ministerie heeft de volgende vier directoraten: Regionale Ontwikkeling, Agrarische Ontwikkeling Binnenland, Duurzame Ontwikkeling Inheemsen en Duurzame Ontwikkeling Afro-Surinamers Binnenland. Verder heeft het nog twaalf onderdirectoraten. Het Suricorps was in 2014 een initiatief van het ministerie.

Zie de lijst van ministers voor een overzicht

Zie de categorie Ministry of Regional Development of Suriname van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.