Miroslav Kostadinov

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Miroslav Kostadinov, samen met Galina Kurdova.

Miroslav Kostadinov (Bulgaars: Мирослав Костадинов) (artiestennaam: Miro (Bulgaars: Миро), Dobritsj, 10 maart 1976) is een Bulgaars zanger. Hij vertegenwoordigde Bulgarije op het Eurovisiesongfestival 2010 in een voorstad van Oslo, Noorwegen. Hij werd in zijn land bekend als lid van het duo KariZma samen met Galina Kurdova, ook bekend als Galya.

Biografie[bewerken]

Sinds 2007 hebben beiden zich gericht op hun solocarrière. In 2008 verscheen het eerste solo-album, genaamd Omirotvoren, van Kostadinov. De eerste single van dit album was het nummer Lose Control.

Eurovisiesongfestival 2010[bewerken]

In 2009 werd hij tijdens een interne selectie van de Bulgaarse televisie uitgekozen om Bulgarije te vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival 2010. Kostadinov werd gekozen door 10 van de 51 aangestelde personen.[1] Op de tweede plaats eindigde Poli Genova (7 stemmen) en op de derde plaats Nora (3 stemmen). Er werden vijf liedjes geschreven in verschillende muziekstijlen en daaruit werd Angel si ti gekozen. Tijdens de pre-selectie op donderdag 27 mei 2010 behoorde Miro niet tot de tien geselecteerden voor de finale op 29 mei. Het liedje kreeg van de internationale jury's in totaal 19 punten en eindigde in deze preselectie, waaraan zeventien landen mededen, op twee na onderaan.