Miyavi

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Miyavi
Miyavi
Algemene informatie
Bijnaam Myv, Myv382, 382
Geboren 14 september 1981
Geboorteplaats OsakaBewerken op Wikidata
Land Vlag van Japan Japan
Werk
Genre(s) J-pop, J-rock, visual kei
Beroep Samurai artist
Instrument(en) Gitaar, zang, shamisen
Label(s) Universal Music Japan
Officiële website
(en) AllMusic-profiel
(en) Discogs-profiel
(en) IMDb-profiel
(en) Last.fm-profiel
(en) MusicBrainz-profiel
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Miyavi (雅, Miyabi; 14 september 1981, geboren als Takamasa Ishihara (石原貴雅, Ishihara Takamasa), is een Japanse solorockartiest uit Osaka die vroeger actief was als gitarist van de indie-visualkeiband Dué le quartz. Miyavi is geboren en getogen in Japan en is half Koreaans. In 2007 vormde hij een groep genaamd S.K.I.N samen met Yoshiki (X Japan), Gackt en Sugizo (Luna Sea).

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Beginjaren[bewerken | brontekst bewerken]

Miyavi werd geboren in 1981 in Konohana-ku (Osaka) en is later verhuisd naar Kawanishi, Hyōgo. Miyavi vertelde, dat hij als kind altijd al geïnteresseerd was in voetbal. Toen hij 15 was besloot hij een gitaar te kopen, en niet veel later nadat hij een blessure had opgelopen bij voetbal (waardoor hij niet meer kon voetballen) besloot hij muziek te gaan schrijven.

Dué le quartz (1999-2002)[bewerken | brontekst bewerken]

Toen Miyavi in 1999, 17 was sloot hij zich aan bij de visual kei band Dué le quartz. Waar hij onder de naam Miyabi meespeelde. Echter stopte de band in 2002 en besloot Miyavi solo verder te gaan. Hij veranderde zijn naam van Miyabi naar Miyavi.

Op 14 maart 2009 is hij getrouwd met de Japanse popzangeres Melody, en op 29 juli 2009 hebben zij een dochter gekregen, genaamd Lovelie Miyavi Ishihara, op 21 oktober 2010 hebben zij hun tweede dochter gekregen, genaamd Jewelie Aoi Ishihara.