Nationaal Reservaat Humboldtpinguïn

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Nationaal Reservaat Humboldtpinguïn
Biotoop
Nationaal Reservaat Humboldtpinguïn (Chili)
Nationaal Reservaat Humboldtpinguïn
Situering
Land Vlag van Chili Chili
Locatie Coquimbo
Coördinaten 29° 15′ ZB, 71° 32′ WL
Informatie
IUCN categorie Nationaal reservaat
IUCN-categorie IV (Biotoop)
Oppervlakte 8,59 km²
Opgericht 1990
Beheer Corporación Nacional Forestal (CONF)
Website Website
Foto's
Zeeleeuwen op Choros

Het Nationaal Reservaat Humboldtpinguïn is een natuurreservaat gelegen op korte afstand voor de kust van het vasteland van Chili. Het bestaat uit drie eilanden: Chañaral, Damas en Choros. Het ligt ongeveer 100 kilometer ten noorden van La Serena in de regio Coquimbo in Chili en heeft een totale oppervlakte van 859,3 hectare. Het reservaat is een belangrijke broedplaats voor de Humboldtpinguïn, waarnaar het is vernoemd, en is een leefgebied voor zeeleeuwen en tuimelaars, kustotters, zeeschildpadden, walvissen, albatrossen en aalscholvers. Afgezien van dolfijnen omvat de lokale walvisachtigendiversiteit migrerende vinvissen, zoals blauwe vinvissen, gewone vinvissen, bultruggen, en potvissen.

Locatie[bewerken | brontekst bewerken]

Het park ligt in de regio's Atacama en Coquimbo in Chili. Het reservaat omvat de eilanden Aceituno de Chañaral (regio Atacama) en de eilanden Damas en Choros (regio Coquimbo).

Het maakt deel uit van het Nationale Systeem van Beschermde Natuurgebieden van de staat Chili, beheerd door de Nationale Bosdienst (CONF).

Het natuurreservaat ligt in de mariene ecoregio Centraal Chili.