Nietalleen.nl

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Nietalleen.nl
Genre Informatief
Speelduur per afl. ± 12 minuten
Presentatie Bert van Leeuwen
Anne-Mar Zwart
Land van oorsprong Vlag van Nederland Nederland
Taal Nederlands
Productie
Producent Skyhigh TV
Uitzendingen
Start 25 maart 2020
Einde december 2020
Afleveringen 28
Seizoenen 2
Netwerk of omroep EO
Zender NPO 1
Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Nietalleen.nl was een Nederlands televisieprogramma dat in 2020 door de Evangelische Omroep werd uitgezonden op NPO 1. De presentatie is in handen van Bert van Leeuwen en Anne-Mar Zwart.

Het programma[bewerken | brontekst bewerken]

Het programma was ontstaan uit het online platform #nietalleen, een initiatief van de PKN, ChristenUnie, Kerk in Actie en EO. In een rechtstreekse uitzending werden reportages getoond van initiatieven die tijdens de coronacrisis in Nederland ontstonden. Verder werden er hulpvragen gedeeld die op het platform werden geplaatst.

Van Leeuwen en Zwart presenteerden het programma rechtstreeks vanuit hun eigen huis. Hiertoe waren bij Van Leeuwen drie op afstand bestuurbare camera's geplaatst en had hij contact met Zwart via een videoverbinding.

Het programma werd vanaf 25 maart 2020 acht weken lang uitgezonden. De eerste vier weken lang was er van maandag tot en met vrijdag een uitzending. In de laatste vier weken werd de frequentie teruggeschroefd naar alleen maandag en vrijdag een uitzending. Na 28 afleveringen werd het eerste seizoen van het programma op 15 mei beëindigd om in november en december 2020 met een tweede seizoen een korte doorstart te maken waarin Van Leeuwen door heel Nederland reisde om mensen te helpen.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]