Nikodimos Kabarnos

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Nikodimos Kabarnos
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Hoofdambt Archimandriet
Titel Pastoor
Religie Grieks-orthodox
Geboortedatum 14 mei 1980
Geboorteplaats Plomári (Griekenland)
Spiritueel ambt
Ambt Archimandriet & pastoor
Ander ambt Cantor
Discipline
Bekend van religieuze muziek
Website
Portaal  Portaalicoon   Religie

Archimandriet Nikodimos Kabarnos (Grieks: Νικόδημος Καβαρνός) (Plomári (Lesbos), 14 mei 1980) is een Grieks-orthodoxe priester en zanger (cantor) die bekend is om zijn optredens, onderricht en regisseren van Byzantijnse muziek.

Jeugd[bewerken | brontekst bewerken]

Nikodimos Kabarnos werd geboren in Plomári: een dorp aan de zuidkust van het Griekse eiland Lesbos. Hij was de eerstgeborene in een groot Grieks gezin en groeide op in Mytilini, waar hij in een middelbare school studeerde. Voorts volgde hij een opleiding "Byzantijnse muziek" bij een leidinggevende cantor: George Michalis.

Reeds op dertienjarige leeftijd was Kabarnos een uitmuntend vocalist. Toen hij 15 jaar was, ontving hij van het Griekse Ministerie van Onderwijs een onderscheiding voor zijn opvoeringen van sacrale Byzantijnse gezangen. Later verhuisde hij naar de stad Athene.

Onderwijs[bewerken | brontekst bewerken]

Nikodimos Kabarnos studeerde theologie aan:

Daarna studeerde hij muziektechnologie aan de sectie Muziektechnologie en -instrumenten van het Technologisch Onderwijsinstituut der Ionische Eilanden. Deze opleiding werd in de Griekse hoofdstad aangevuld met een studie "regie" evenals "geluidstechniek en -technologie" aan de Concert Hall Studio en het Technisch College.

Anno 2014 promoveerde Kabarnos in het Pauselijk Oriëntaals Instituut in Rome voor het vak "Religieuze Communicatie".

Hij behaalde diploma's in:

Priesterschap[bewerken | brontekst bewerken]

Op 27 januari 2009 werd Nikodimos Kabarnos diaken gewijd. Een week later, op 2 februari, werd hij priester gewijd en kreeg hij ook de titel van archimandriet.

Aanvankelijk vervulde hij zijn taak als priester in de Agios Georgios-kerk in Athene. Anno 2023 is hij pastoor en tevens overste in de Heilige Hemelvaartkerk in Neos Kosmos[1] (Athene).

Leraar en koorleider[bewerken | brontekst bewerken]

Reeds op 20-jarige leeftijd, richtte Nikodimos Kabarnos een Byzantijnse muziekschool op waar hij meer dan tweehonderd studenten opleidde. In deze school selecteerde hij leerlingen met wie hij een Byzantijns muziekkoor creëerde dat uit ongeveer 40 personen bestond.

Kabarnos doceerde ook Byzantijnse muziek aan de volgende onderwijsinrichtingen:

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]