Ninja Gaiden

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Ninja Gaiden is een serie computerspellen die voor de NES, in de arcade en voor de Xbox zijn verschenen waarbij de speler de ninja Ryu Hayabusa bestuurt die zich door hordes van vijandige speelfiguren moet vechten. Deze games zijn door Team Ninja ontwikkeld en door Tecmo uitgebracht. Het eerste deel uit de reeks verscheen in 1988.

Klassieke Ninja Gaidens[bewerken]

In de arcade, en later voor het Nintendo Entertainment System verschenen drie verschillende Ninja Gaidens, in Europa onder de naam Shadow Warriors, die bekendstaan als deel I, II en III. Deze spellen waren sidescrolling, 2d actie avonturen waarin het zaak was om van links naar rechts door de werelden te vechten om zo de eindbazen te verslaan.

Ninja Gaiden (Xbox) & (PS3)[bewerken]

In 2004 werd voor de Xbox een volledig 3d versie uitgebracht. Voor het eerst kon de speler hoofdrolspeler Ryu Hayabusha alle mogelijke richtingen opsturen, hierbij slechts gehinderd bij de creativiteit van de makers. In het spel neemt Ryu het op tegen de Vigoor Empire die zijn clan hebben uitgemoord onder leiding van Doku. In het loop van het spel komt de speler van alles tegen; van normale ninja's en militairen tot zombies en geest vissen en dino's. Dit spel werd in vele reviews positief onthaald. In juli 2007 heeft Tecmo Ninja Gaiden Sigma exclusief voor de PlayStation 3 uitgebracht.

In 2008 is Ninja Gaiden II uitgebracht, exclusief voor de Xbox 360.

Ninja Gaiden Sigma 2, exclusief voor PlayStation 3, is eind 2009 uitgebracht.

Ninja Gaiden 3 is uitgekomen voor PlayStation 3 en Xbox 360 op 13 maart 2012.