North Pennines

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
The Pennine Mountains van Noord Engeland
Cauldron Snout

De North Pennines is het noordelijkste deel van de zogenaamde ruggengraat van Engeland, deze heuvels lopen door het midden van de noordelijke helft van Engeland, van noord naar zuid, het is een heuvelrug met hoge moerasheide in het hoogland en gedeeltelijke hooglanddalen. De North Pennines grenzen aan het Yorkshire Dales National Park in het zuiden en lopen tot de Tyne Valley in het noorden. De North Pennines volgen eerst de westelijke grens en gaan dan naar het oosten bij West Durham. De North Pennines omvatten delen van een drietal graafschappen Cumbria, Durham en Northumberland en zes stadsdelen Ede, Carlisle, Teesdale, Weardale, Derwentside en Tynedale.

Het is aangewezen als een zogenaamde Area of Outstanding Natural Beauty in 1988 vanwege haar heidelandschap en de sporen van eeuwen landbouwgebruik en loodmijnontginning en is met bijna 2000 vierkante kilometer de op een na grootste van de 40 AONB’s in het Verenigd Koninkrijk en Wales. Isaac's Tea Trail is een route van 58 kilometer in de North Pennines en loopt van Ninebanks via Allendale, Nenthead naar Alston. Daarnaast is een groot deel van de North Pennines, gelegen in een van de bekendste streken van Teesdale, een groene vallei met een prachtig rivier landschap.

De North Pennines zijn opmerkelijk door de zeldzame flora en fauna, waaronder wilde alpiene planten die nergens elders in Groot-Brittannië gevonden werden. Ook is het een uitverkoren oord voor rode eekhoorns, en diverse roofvogels.