October Baby

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
October Baby
(Filmposter op en.wikipedia.org)
Regie Andrew Erwin
Jon Erwin
Producent Dan Atchison
Justin Tolley
Andrew Erwin
Jon Erwin
Scenario Cecil Stokes
Jon Erwin
Hoofdrollen Rachel Hendrix
Jason Burkey
John Schneider
Jasmine Guy
Muziek Paul Mills
Montage Andrew Erwin
Cinematografie Jon Erwin
Distributie Provident Label Group
Samuel Goldwyn Films
Première 28 oktober 2011
Speelduur 107 minuten
Taal Engels
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Budget $1 miljoen
Opbrengst $5,4 miljoen[1]
Gewonnen prijzen 2
Overige nominaties 0
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
(mul) TMDb-profiel
(en) AllMovie-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

October Baby is een Amerikaanse dramafilm uit 2011. De regie was in handen van de gebroeders Andrew Erwin en Jon Erwin die tevens ook nog onder andere de film geschreven hebben.

De film is gebaseerd op het leven van Gianna Jessen die toch een abortus overleefde. De hoofdrollen werden vertolkt door Rachel Hendrix, Jason Burkey, John Schneider en Jasmine Guy. De film kwam op 28 oktober 2011 uit. In 2012 schreven Eric Wilson en Theresa Preston op basis van deze film een boek. Op het Red Rock Film Festival (2011) won de film in de categorie Best Fiction Feature en kreeg hoofdrolspeelster Hendrix een 'Special Achievement Award'.

Plot[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

Hannah heeft last van haar gezondheid. Na wat testen in het ziekenhuis, komt ze erachter dat het wordt veroorzaakt door haar moeilijke geboorte. Dan krijgt Hannah te horen dat ze niet alleen geadopteerd is, maar ook dat haar biologische moeder eigenlijk een abortus wilde plegen, maar dat die mislukte. Ook krijgt ze nog te horen dat ze de helft van een tweeling is, maar dat haar broertje, vanwege de mislukte abortus, een paar dagen na de geboorte gestorven is. Als het vakantie is gaat ze samen met haar vrienden op een roadtrip. Ze gaat op zoek naar haar biologische moeder, maar voordat ze die vindt, gebeurt er van alles. Uiteindelijk vindt ze haar moeder en vormt ze een koppel met haar beste vriend Jason.

Rolverdeling[bewerken | brontekst bewerken]