One Good Turn

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
One Good Turn
Regie James W. Horne
Producent Hal Roach
Scenario H.M. Walker
Hoofdrollen Stan Laurel
Oliver Hardy
Muziek Marvin Hatley
Leroy Shield
Montage Richard C. Currier
Cinematografie Art Lloyd
Distributie Metro-Goldwyn-Mayer
Première 31 oktober 1931
Speelduur 20 min. 34 sec.
Taal Engels
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

One Good Turn is een korte film van Laurel & Hardy uit 1931. De film werd geregisseerd door James W. Horne, geproduceerd door Hal Roach en script is van H.M. Walker.

Verhaal[bewerken]

Laurel & Hardy zijn slachtoffers van de Grote Depressie en vragen een aardige oude mevrouw om een paar boterhammen. Terwijl ze van de maaltijd genieten horen ze dat de oude mevrouw uit haar huis dreigt te worden gezet vanwege schulden. Ze weten echter niet dat het niet menens is maar slechts een oefening voor een toneelstuk betreft. Stan en Ollie besluiten haar te helpen door hun auto te verkopen en met de opbrengst de schulden van de vrouw te voldoen. Tijdens de verkoop stopt een dronken man een goed gevulde portefeuille in Stans zak. Ollie ziet die portefeuille en beschuldigt Stan ervan de oude mevrouw te hebben bestolen. Eenmaal terug bij de oude mevrouw komt de waarheid boven tafel neemt Stan hardhandig wraak op Ollie.

Citaten[bewerken]

Ollie tegen de oude mevrouw: "We hebben drie dagen niets gegeten"
Stan (aanvullend) "Gisteren, vandaag en morgen"

Trivia[bewerken]

De film is ontstaan doordat Stans dochtertje Lois het niet leuk vond dat haar vader in de meeste Laurel & Hardy films klappen kreeg van Oliver. Stan schreef derhalve een film waarin hij Oliver voor zijn doen zeer fors te lijf gaat.