Organizer (beroep)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Een (professional) organizer is iemand die mensen begeleidt bij het op orde brengen van bijvoorbeeld de woning, de administratie of het kantoor.

Dit beroep werd begin jaren 90 door Anne-Lies van Overbeek vanuit de Verenigde Staten in Nederland geïntroduceerd. Als eerste in de wereld heeft zij een opleiding gecreëerd voor deze beroepsgroep welke is ondergebracht bij The Get Organized Company. In Nederland zijn inmiddels enkele honderden professional organizers actief. Ruim honderd van hen hebben zich verenigd in de Nederlandse Beroepsvereniging van Professional Organizers, de NBPO of in informele, regionale netwerken.

Een professional organizer is in te huren in situaties waarin men last heeft van de heersende chaos, gebrek aan structuur, of bij een gebrek aan tijd. Organizers werken zowel bij particulieren als bij bedrijven. Zo geven zij begeleiding bij ordenen van de woon- of werkomgeving, de administratie, het huishouden, maar ook begeleiden zij verhuizingen of ondersteunen zij mensen met een lichamelijke beperking of bijvoorbeeld chronische vermoeidheid, ADHD of dementie.

Het werk van (professional) organizers is dankzij de aandacht in tv-programma's en overige media langzamerhand ook bij het grote publiek bekend aan het worden.

Externe link[bewerken]