Overleg:1990

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 4 jaar geleden door InternetArchiveBot in het onderwerp Externe links aangepast

Rúkwinden zijn niet hetzelfde als windkracht[brontekst bewerken]

Deze storm haalde dan wel rúkwinden van meer dan 117 km/u, maar de schaal van Beaufort wordt níet gebruikt voor de snelheid van de pieken. Beaufort of windkracht is de gemiddelde windsnelheid op 10 meter hoogte gedurende 10 minuten. Als de wind bijvoorbeeld gedurende 10 minuten waait met een gemiddelde snelheid van 70 km/u met pieken tot meer dan 117 km/u, is er dus géén sprake van windkracht 12 (orkaan), maar van windkracht 8 (stormachtige wind). Voor zover ik weet werd er op die dag nergens in België gedurende 10 minuten een gemiddelde windsnelheid van meer dan 117 km/u, toch zeker niet in het binnenland, dat is op het land in onze streken zo ongeveer uitgesloten.

Bovendien, als je op de link "orkaan" klikte kwam je uit op tropische cyclonen. En dát komt toch niet voor in onze streken?

Stormbeest 19 jan 2007 23:57 (CET)Reageren

Storm is géén orkaan[brontekst bewerken]

"Er raast een orkaan door België die windsnelheden bereikt van 156 km/u. De orkaan richt voor meer dan 5 miljard frank schade aan."

Ik heb "orkaan" veranderd in "storm". Echte orkanen, die ronde wolkenbanden met een oog in het midden, komen alleen tussen 5 en 30 graden noorder- en zuiderbreedte voor, dus niet in België.

Wat eeen onzin. Windkracht 12 heet orkaankracht, dus een storm met orkaankracht, oftewel een orkaan. Wat u bedoelt zijn tropische cyclonen, hurricanes etc. Dus ik revert. Verrekijkerpraatjes?Deze gebruiker doet gewoonlijk heel vervelend tegen trollen! 17 jan 2007 01:57 (CET)Reageren
Geen onzin, orkaankracht is wat anders dan een orkaan. Tukka 17 jun 2007 22:32 (CEST)Reageren

Voetbal[brontekst bewerken]

In 1990 was er toch ook een voetbalkampioenschap? Emmelie 2 feb 2006 17:50 (CET)Reageren

Nationalisme?[brontekst bewerken]

Moet zeggen dat tot 1990 het nieuws wel interessant was. Maar vanaf 1990 is het een overdaad aan nieuws. Vraag me af of al het nieuws ook zo belangrijk is dat het vermeldenswaardig is:

"1 - De misdadigers Patrick Haemers en zijn handlangers Denise Tyack en Axel Zeyen worden van Brazilië naar België overgevlogen met een Belgisch militair vliegtuig. In België verschijnen zij onmiddellijk voor de onderzoeksrechter."

In deze zin moet ik zeggen ontgaat het nationalisme me totaal niet. Daarnaast zijn er nog feiten in 1990 gebeurd die belangrijk zijn voor België maar niet zozeer voor Nederland. Andersom idem dito. Vraag me af of er een codex is waarin staat hoe belangrijk nieuws moet zijn dat het op de kalender mag komen?

"24 - De Vlaamse televisiezender VTM ontslaat Jan Schodts, de eerste hoofdredacteur van de nieuwsdienst."

Dit is toch niet zulk belangrijk nieuws? De volgende zin evenzeer:

"André Cools, Luiks socialist en gewezen Waals gewestminister, zegt de politiek vaarwel."

Ik vroeg me af: vond iemand het zo erg dat België zo weinig genoemd is en daarom maar onbelangrijk nieuws gaat posten? Als je gaat kijken hoevaak elke maand het woord 'België' of 'Belgisch' wordt genoemd in vergelijking met andere landen, krijg ik de indruk dat het een minderwaardigheidscomplex is dat hier zichtbaar is door hoeveelheid (onbelangrijke) Belgische feiten, of ligt dit nu echt aan mij? Ben ik de enige die dit opvalt?

Romenim 24 Jun 2008 17:04 (CET)

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op 1990. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 5 mei 2019 05:14 (CEST)Reageren