Overleg:Academiegebouw (Groningen)

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Welke glas-in-loodramen in de aula zijn van Johan Dijkstra?

In de tekst staat: Verder zijn er nog vier glas-in-loodramen die tussen 1940 en 1953 zijn aangebracht. Op het meest rechtse zijn beroemde geleerden zoals Petrus Camper (medicus en anatoom) en Jacobus Cornelius Kapteyn (sterrenkundige) en andere hoogleraren afgebeeld. Zijn deze ramen ook van Johan Dijkstra?

Bij het kopje over het Academiegebouw in Groningen staat abusievelijk vermeld dat het vaandel dat bij de brand gered is, uit 1830 zou stammen en zou hebben toebehoord aan de vrijwillige flankeurs van Vindicat. Dat is echter onjuist. Het vaandel behoorde toe aan de Vrijwillige Studenten Compagnie uit 1665, die de stad verdedigden tegen de oprukkende Bisschop van Munster die Stad en Ommelanden bedreigde. Over deze eerste campagne van Bisschop van Munster (Bommen Berend) staat op deze wiki meer informatie: https://www.wikiwand.com/nl/Gronings_Ontzet#/Voorgeschiedenis. De juiste informatie over het vaandel (met een foto) is te vinden op de website van de Universiteit: https://www.rug.nl/university-museum/history/student-life/since-1614. Ik zal het lemma aanpassen zodat de informatie die daar staat juist is. Papoise (overleg) 12 jan 2020 15:14 (CET)[reageer]

Referenties gevonden in artikelgeschiedenis[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Om de kwaliteit van bronvermeldingen binnen Wikipedia te verbeteren hebben we gekeken of er in de artikelgeschiedenis van dit artikel links naar externe webpagina's of naar andere wikis staan. In het verleden werd veel gebruik gemaakt van deze optie om de bron van een bewerking aan te geven, maar tegenwoordig worden bronnen meestal in het artikel zelf getoond. Het zou dus kunnen dat in de geschiedenis waardevolle bronnen staan die in het artikel zelf kunnen worden meegenomen.

Meer informatie over dit project is terug te vinden in de FAQ.

In de artikelgeschiedenis van Academiegebouw_(Groningen) zijn de volgende bewerkingen gevonden:

Zouden jullie kunnen kijken of deze links geschikt zijn om in de bronvermelding in het artikel mee te nemen? Bij voorbaat dank.

Groet, Valhallasw-toolserver-botje (overleg) 25 feb 2022 06:15 (CET)[reageer]

Als de bovenstaande bronnen zijn bekeken dan kan deze melding worden verwijderd. Als een lege overlegpagina overblijft dan kan deze met {{nuweg|afgehandelde botmelding}} voor verwijdering worden aangedragen.