Naar inhoud springen

Overleg:Adamantium

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Ik weet niet welke grapjas de volgende mededelingen heeft ingevoegd:

"*Baron Rossaert kan met zijn deflection magnituder kleine wijzigingen aanbrengen in de kristalstructuur. Korreldegradatie en dislocatiedichtheid nemen toe en het materiaal zal uiteindelijk wel falen. Dit berust slechts op veronderstellingen, aangezien de baron en Wolverine nog niet in directe confrontatie zijn gekomen in de stripreeks."

"De ontginning van Adamantium gebeurt hoofdzakelijk op Vognor 17, een fictieve planeet in de Marvel series, liggende in sterrenstelsel X-12. Verder voegt men legeringselementen als Titanium en Wolfraam toe, zodat het materiaal beter bestand is tegen thermische schokken. De taaiheid kan verhoogd worden door toevoeging van Nikkel en Chroom, wat verder ook de typische metaalglans aan Adamantium geeft.

De uitzonderlijke stijfheid en lage dichtheid van dit zeldzame materiaal heeft tot gevolg dat de snelheid van een longitudinale compressiegolf zeer hoge snelheden aanneemt ( tot 13000 m/s, vergelijkbaar met Berylium). Wolverine moet hier dus extra rekening mee houden als hij zijn ingeplante messen boven haalt.

Dokter Tim heeft vele experimenten ondernomen betreffende adamantium. Hoewel hij meermaals faalde om het materiaal te ontginnen boekte hij ook enkele (kleine) successen. Samen met zijn onhandige assistent Hans Brabants ontwikkelde hij een methode om met behulp van Ziegler-Natta katalysatoren heel zuiver adamantium te bekomen."

Maar ik heb ze in elk geval verwijderd. Ze rieken naar fanfiction. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 178.85.98.164 (overleg · bijdragen)

Moet dit wel puur over Marvel adamantium gaan?[brontekst bewerken]

Zoals de titel al zegt, moet dit wel puur over het Marveluniversum gaan? Men kan evenveel of zelfs wel meer over dit onderwerp schrijven in termen van Warhammer 40,000 lore. Misschien is het wel slimmer om gewoon een korte beschrijving van het metaal te geven en daarna een lijst met universa waar het metaal in voorkomt.