Naar inhoud springen

Overleg:Afbeelding

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 20 jaar geleden door Ellywa

Op dit moment verwijst "Functie" naar een pagina die doorverwijst naar "functie (informatica)" en "afbeelding". Zou ik mogen voorstellen om dit anders te regelen, namelijk: bovenaan de pagina "Functie" een apart kopje maken waarin andere typen functies (sociologische functies --> functionalisme), functieleer en functies uit de computerwetenschap (cq. subroutines, subprogramma's) 'gelinkt' worden, en daaronder de functiedefinitie zoals die in de wiskunde. Dit lijkt mij persoonlijk iets netter. Waarom ik 'wiskunde' kies om op de "Functie" pagina te komen en niet de 'functie' zoals in de informatica is omdat 'subroutine' een duidelijk synoniem is voor functie terwijl afbeelding niet erg goed aansluit bij het wiskunde-verhaal. Het is maar een idee... (Kan iemand vertellen hoe ik dit moet veranderen overigens? Redirects veranderen wil ik maar voorzichtig mee zijn)... Bedankt! Gebruiker:Robin 19 jun 2003 20:08 (EST)

Hallo Robin, je mag alles veranderen als je dat zelf als een verbetering ziet, maar eerst vragen kan natuurlijk ook. Jouw voorstel voor Functie lijkt me uitstekend, bedenk alleen dat het nu een doorverwijspagina is omdat het zoveel betekenissen heeft. Naar een doorverwijspagina zouden geen pagina's direct moeten linken. Je kan wel definities toevoegen, maar de echte inhoud zou je beter op een nieuwe pagina kunnen zetten, want hier zou vrijwel niemand het lezen.
Je andere vraag begrijp ik niet goed, bedoel je een redirect veranderen? Ik doe dat door op de redirect te klikken, dan kom je op de andere pagina, daarna klik je weer op de redirect, waarbij je deze kan wijzigen. Hopelijk ben ik zo duidelijk. Het lijkt mij absoluut geen bezwaar om een redirect te wijzigen, een eigen inhoud te geven, zeker als dat geen sluitend synoniem is.
Kortom: voel je vrij en ga je gang.
Ik hoop dat het duidelijk is, het is nogal laat nu. Groet, Elly 20 jun 2003 00:17 (CEST)Reageren
Het lijkt me dat deze bladzijde beter functie (wiskunde) kan heten en dat er een doorverwijspagina moet komen met de verschillende betekenissen van het woord functie. Jcwf


Met wie ben ik hier aan het schrijven? Groetjes, Ivo

Ah, ik zie het al: Hooft. Ik begin telkens meer te begrijpen van Wikipedia. Ik vind het alleen wel traag... Het laden van de pagina's bedoel ik.

Hoi Ivo, Dat trage is soms erger dan anders. Het kan inderdaad erg irritant zijn. Rob Hooft 4 apr 2003 19:58 (CEST)Reageren