Overleg:Agar.io

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 8 jaar geleden door RonnieV in het onderwerp Aanpassen Gameplay

Aanpassen Gameplay[brontekst bewerken]

Ik dacht er aan het onderdeel Gameplay aan te passen zoals volgt:

In Agar.io bestaan 3 entiteiten:

  • Cellen: Dit zijn de spelers in het spel. Iedere persoon kan (na splitsen) over maximum 16 cellen beschikken. Je kan vrij een naam kiezen voor de jouwe. Voor sommige nicknames bestaan er aangepaste skins, de andere zullen een gewone achtergrondkleur (zoals: rood of groen) of een gekochte skin hebben. Die je kan kopen met de muntjes die je krijgt als je een level omhoog gaat.
  • Pallets: Deze zijn het voedsel voor je cellen. Ze worden willekeurig over de petrischaal(kaart) verspreid.
  • Virussen: Groene, stekelige, onbeweeglijke cellen die enkel grotere cellen uit elkaar doen spatten in verschillende kleinere.


De bedoeling van het spel is een zo groot mogelijke cel creëren. Dit kan je doen door pallets te eten of cellen die tot 25% kleiner zijn dan de cel die ze op eet. Omdat grotere cellen trager gaan, is het makkelijker om met de spatiebalk te schieten op cellen die kleiner dan 37,5% zijn van jouw grote. Om grotere cellen te kunnen eten moet je die splitsen, dit kan met behulp van virussen. Door met de W knop op een virus te schieten tot die zijn maximale grote bereikt heeft en splitst. Er zijn er 4 spelvormen:

  • Free-For-All (FFA): Dit is de standaardvorm van het spel, ieder voor zich.
  • Teams: Hier wordt je automatisch opgedeeld in een van de 3 teams en moet je in team zo groot mogelijk worden. Je kan ook samenwerken in de andere spelvormen maarde scores tellen inividueel.
  • Experimental: Deze spelmodus is hetzelfde als FFA maar worden experimentele functies toegevoegd en getest.
  • Party: Deze spelmodus is hetzelfde als FFA maar je krijgt een link om te delen met je vrienden om samen op 1 server te komen.


Ik zal deze bewerking doorvoeren op 20 december 2015 tenzij jullie er (negatief) op reageren. Je kan ook iets anders voorstellen.
Daninio22 (overleg) 16 dec 2015 16:03 (CET)Reageren

Daninio22, Allereerst bedankt voor je inzet en je uitgebreide voorzet hierboven. Wikipedia is een encyclopedie en het is prima mogelijk om in Wikipedia een beschrijving van een spel te geven. Wikipedia is echter geen (vervanging van de) handleiding. Speladviezen (makkelijker), details als de W-knop en de precieze percentages horen in de handleiding van de betreffende versie van het spel thuis, niet in een encyclopedie. Dit geldt ook voor details als achtergrondkleur (kan per versie wijzigen), het maximale aantal cellen,...
Ook is het taalgebruik te veel gericht op de lezer, waar een encyclopedie haar inhoud op een meer neutrale wijze presenteert (Je kan vrij een naam kiezen voor de jouwe, die je krijgt, je cellen,...). Daarnaast is het niet te hopen dat je als speler daadwerkelijk wordt opgedeeld en zitten er nog wat andere typo's in je tekst.
Ik wil je aanraden om nog eens naar je voorstel te kijken en het dan te herschrijven, nu niet als iemand die de (potentiële) speler wil aanspreken, maar als iemand die van een afstandje het spel beschrijft. Met vriendelijke groet, RonnieV (overleg) 16 dec 2015 16:18 (CET)Reageren