Overleg:Albert Dexters

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 10 jaar geleden door Sonuwe in het onderwerp Pierre Dexters - Albert Dexters

Pierre Dexters - Albert Dexters[brontekst bewerken]

Deze man was in Limburg absoluut niet bekend als "Pierre Dexters". In de lijsten van de gemeenteraadsverkiezingen van 1964, 1970 en 1976 staat hij vermeld als "Albert Dexters" en ook op de rouwbrief uit 1981 staat hij enkel vermeld als "Albert Dexters". Kan een hernoeming van de titel overwogen worden.

Verder stopt zijn loopbaan nogal abrupt in 1964 terwijl de oude Dexters door Wilfried Martens himself nog als wit konijn uit zijn hoed werd getoverd om de impasse na de verkiezingen van 1976 te doorbreken. Ik zal het artikel verder aanvullen eens het wiu2-sjabloon eraf gehaald is. Sonuwe () 14 okt 2013 19:00 (CEST)Reageren

Beste Sonuwe, Ik heb getwijfeld tussen Pierre en Albert. Ik heb uiteindelijk gekozen voor Pierre, (met aanduiding in cursief van Albert), omdat dit so wie so zijn officiële naamopvolging is en ook omdat ik zag dat er een andere Albert Dexters actief was als burgemeester van Maasmechelen. (Of was hij het die na 1977 burgemeester werd van het gefuseerde Maasmechelen?)
Bij Paul Van Molle staat hij met voornaam Pierre en daarachter Albert in vetjes. Op Odis staat hij gewoon als Pierre. Maar als u de titel verandert in Albert Dexters zal men hierdoor 'Pierre' Dexters niet uitvegen, en zal men beide kunnen opzoeken. Ga gerust uw gang! met hartelijke groeten, Dries.
Het is inderdaad dezelfde persoon die in 1977 burgemeester werd van het gefuseerde Maasmechelen. De burgemeestersvoordracht van uittredend burgemeester Jef Smeets, die de lijst had getrokken, kreeg niet genoeg handtekeningen en ook de voordrachten van André Reul en Henri Hermans mislukten. De impasse duurde vijf weken en uiteindelijk werd na tussenkomst van het nationale CVP-bestuur de inmiddels 71-jarige dokter Dexters burgemeester. Groeten, Sonuwe () 14 okt 2013 23:44 (CEST)Reageren