Overleg:Alex Newell

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 2 jaar geleden door Japkiw in het onderwerp Persoonlijke voornaamwoorden

Persoonlijke voornaamwoorden[brontekst bewerken]

Op deze pagina hebben al een paar keer bewerkers geprobeerd de voornaamwoorden te veranderen (en 'zangeres' naar 'zanger' en 'actrice' naar 'acteur'). Die wijzigingen zijn ook al een paar keer teruggedraaid. Ik stond op het punt om ook de nieuwste wijzigingen terug te draaien, omdat de bron die de bewerker noemde geen bewijs was voor wat Newell zelf prefereert.

In plaats van terugdraaien zet ik mijn overdenkingen maar even hier. Ik vind het wel interessant hoe we in het Nederlands omgaan met genderneutrale persoonlijke voornaamwoorden. 'Die' vind ik zelf echt heel lelijk, maar dat is meer een kwestie van smaak vermoed ik. Er zijn mensen die voorstellen om 'hullie' te gebruiken, dat vind ik wel aardig :-)

Newell heeft juist niet gezegd dat hij kiest voor bepaalde voornaamwoorden. "While he is comfortable with the “he” and “him” pronoun, he is not too fussed about it and likes to let others decide what they’re comfortable with."[1] en op de Engelstalige Wikipedia staat "They have stated they go by all pronouns." Het lijkt me ook niet handig als hier een bewerkingsoorlog ontstaat tussen mensen hier steeds alle voornaamwoorden gaan veranderen (vandaar ook dat ik hier deze overwegingen neerzet), dus voor nu laat ik het maar zo staan. Newell zelf maakt het in ieder geval niet uit :-) Japkiw (overleg) 5 mrt 2022 21:43 (CET)Reageren