Overleg:Almere City FC

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

6de colonne

Als aanvulling op het artikel supporters heb ik een klein stukje geschreven over een derde supportersgroep, namelijk de 6de colonne. Dit is een vaste groep supporters die bij elke thuiswedstrijd aanwezig zijn en zich kenbaar maken door het gebruik van jellers bij een doelpunt van de thuisploeg. Cicero (whomever that maybe) controleert de bijdragen aan wikipedia en meent dat een supportersgroep van 15-20 supporters niet vemeldenswaardig is voor een encyclopedie als Wikipedia. Graag de mening van anderen daarover, ik wordt er een beetje moe van om een "spelletje" met Cicero te gaan doen met herplaatsen en weer verwijderen. Ik denk zelf dat de vermelding van de 6de colonne wel degelijk relevant is (hoe klein ook) want met een gemiddeld aantal supporters van 700 ... 1000 bij een thuiswedstrijd is een 3de harde kern van 20 man wel degelijk relevant.

ik hoor graag

Stef


Onbereikbare externe link[brontekst bewerken]

Gedurende meerdere geautomatiseerde botsessies bleek de onderstaande externe link onbereikbaar. Controleer alsjeblieft of de link inderdaad onbereikbaar is en wanneer dat inderdaad het geval is, repareer of verwijder deze dan! Wanneer de externe link gewoon bereikbaar is of wanneer de externe link gerepareerd of verwijderd is, mag deze tekst (met opgave van reden) verwijderd worden.

    • In FC Omniworld on Thu Apr 27 03:26:44 2006, HTTP Error: HTTP/1.0 bad gateway


--Jeroenbot 27 apr 2006 03:30 (CEST) (automatisch bericht)[reageer]


interwiki fr[brontekst bewerken]

Ik zie dat er steed word gelink naar de frans talige wikipedia, naar een andere sport,

Omniworld word als naam gebruikt voor 3 sporten, basketbal, voley bal en voetbal. Op de franse wikipedia gaat over Voleybal en niet voetbal, graag kijken naar waar gelinkt word.

Misja Speur 24 mei 2006 22:19 (CEST)[reageer]

Supporters[brontekst bewerken]

Onderstaande tekst heb ik van het artikel gehaald en hier geplaatst:

In het debuutjaar verwachtte niemand dat er ook maar enige fanatieke supporters op de tribunes te vinden zouden zijn, maar niets is minder waar. Vanaf de eerste wedstrijd was er een kleine groep supporters te vinden met het doel FC Omniworld vocaal (zang) en visueel (vlaggen & spandoeken) te steunen. Deze groep werd na meerdere wedstrijden steeds groter en kreeg de naam Vak-F1 (genaamd naar het vak op de lange zijde waar zij stonden).

In het tweede seizoen ontstond er ook in vak-E2 een fanatieke groep supporters die regelmatig van zich laat horen of zien d.m.v. liederen en spandoeken. In het derde seizoen van deze jonge profclub is er dan ook al sprake van twee sfeervakken, waarvan er met regelmaat ook mensen bij de uitwedstrijden te vinden zijn.

  • Deze tekst moet vanuit een neutraal standpunt worden geschreven. Dus niet vanuit het standpunt van een fan.
  • En de tekst moet verifieerbaarheid zijn: een ander moet kunnen controleren of de informatie klopt aan de hand van bronvermeldingen.

Als er nog vragen zijn, laat het gerust even weten. RToV 10 jan 2009 17:39 (CET)[reageer]

Ik heb de selectie van 08/09 toegevoegd aan deze pagina. Zo hoeft men niet naar de aparte pagina over de selectie. Ik weet niet of die aparte pagina dan nog zin heeft. Mischien kan die worden verwijdert?--Steffannn1 25 feb 2009 16:44 (CET)[reageer]

Oprichtingsdatum[brontekst bewerken]

Zojuist heb ik de oprichtingsdatum gewijzigd van 1997 naar 14 september 2001 (Oprichting Omniworld Voetbal BV), dit is namelijk de correcte datum van de start van de voetbal-tak volgens officiële documenten en de club website. --Ultras GE 20 mrt 2010 14:42 (CET)[reageer]

Fout. Almere city is dezelfde club als de zwarte schapen, juridisch gezien is alleen de naam en vestigingsplek veranderd.
20 april 1959 is dus correct. 84.104.71.230 5 jun 2023 16:57 (CEST)[reageer]