Overleg:Ambachts

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 16 jaar geleden door Dinsdagskind

dit is geen Ambachts, dit is overduidelijk Zwijndrechts!!!!

Beljaot dat dut Ambachts is en gêên Zwindrechts ! Er komme woorde mit een ae in voor, 't Zwindrechts het gêên woorde mit ae meer. Vroeger, maor dan praot ik over de negetiende êêuw sprakke ze op Zwindrecht ok van jaer, daer en waer maor dat is rap gegaon toen de industraolisaotie opkwam in Zwindrecht.

Allicht dan d'r nog een dot overêênkomste binne tusse 't Ambachts en t Zwindrechts en 't stikkie tekst hier had net zôô goed Resoors of Heeriesdams kenne weze.

Evul, dut is voor mijn gêên Zwindrechts deur 't voorkomme van ae's en Zwindrechts wordt bespot deur de inweuners van Ambacht omdan ze zôôveul woorde mit ao uitspreke (waor, paord, enz)

En nu in het normaal, verstaanbaar Nederlands alstublieft? --Randy (Honkballer26) 6 jun 2007 17:03 (CEST)Reageren

Er staat:
Wel zeker dat dit Ambachts is en geen Zwijndrechts! Er komen woorden met een ae in voor, het Zwijndrechts heeft geen woorden met ae meer. Vroeger, maar dan praat ik over de negentiende eeuw zeiden ze in Zwijndrecht ook jaer, dear en waer maar dat is in rap tempo verdwenen toen de industrialisatie opkwam in Zwijndrecht.
Allicht dat er nog een stuk of wat overeenkomsten zijn tussen het Ambachts en het Zwijndrechts en het stukje tekst hier had net zo goed Rijsoords of Heerjansdams kunnen zijn.
Edoch, dit is voor mij geen Zwijndrechts door het voorkomen van ae's en Zwijndrechts wordt bespot door de inwoners van Ambacht omdat ze zoveel woorden met ao uitspreken (waor, paord, etc.).
Of het waar is, geen idee, zo goed ben ik niet bekend met de materie. Dinsdagskind 21 jul 2007 00:59 (CEST)Reageren