Overleg:Anne van der Meiden

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Nog niet helemaal zoals een artikel hier zijn moet.[brontekst bewerken]

Op dit moment is dit artikel, alhoewel ik de indruk heb dat de belangrijkste feiten er in staan, nog een beetje rommelig, soms verwarrend en niet altijd voldoend aan wikipedia-normen. Enkele voorbeeldjes:

  • Er staat in de infobox als zijn kerkgenootschap "christelijk-gereformeerd", maar het lijkt mij buitengewoon onwaarschijnlijk dat iemand die al meer dan vijftig jaar geleden duidelijk voor het vrijzinnig christendom heeft gekozen, lid is van de CGK of dat hij daar nog als lid geaccepteerd zou worden.
  • Een ISBN-nummer hoort niet in de "lopende" tekst van een artikel thuis, daar hebben we noten en/of appendix voor. Er zijn soortement aanhalingstekens die wel beginnen en niet eindigen. En er staat:
"In 1968 schreef hij een boek over De zwarte kousen kerken. In zijn boek De zwartekousenkerken, portret van een onbekende bevolkingsgroep vroeg hij als één van de eersten publieke aandacht voor deze groepering."

Het is heel goed dat aan een miskende Nederlandse bevolkingsgroep aandacht wordt besteed. Maar, wat is nou de titel van het boek? Het eerste suggereert dat hij een loopje neemt met de spellingsregels van de Nederlandse taal, wat voor iemand die ook in het Twents heeft geschreven, een begrijpelijk onvolkomenheidje zou zijn geweeest. Maar ~ ik heb het nu even niet over de de ondertitel of tweede titel ~ het vervolg suggereert anders. Vreemd genoeg is het moeilijk voor me om er achter te komen wat de juiste naam is, terwijl ik over veel kleine minderheden wel alles mag vinden en ik behoorlijk goed ben in het "vinden" op het Internet.

Affijn, ik ga mijn best doen om het artikel te verbeteren, maar het lijkt mijn dat er andere mensen die wat dieper in protestantse theologie en/of bevindelijke gereformeerdheid en/of vrijzinnig protestantisme (alle drie interessante werelden, maar ik ben er niet geheel in thuis) "zitten" nog wat meer mogelijkheid hebben om dit artikel over een belangrijk en inspirerend persoon te verbeteren. Paulbe (overleg) 9 dec 2015 00:00 (CET)[reageer]

Ik heb het artikel op verschillende punten geprobeerd te verbeteren. Toch vind ik het niet echt in orde nu. Dat vind ik jammer. Paulbe (overleg) 9 dec 2015 00:42 (CET)[reageer]