Overleg:Argus (tijdschrift)

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 5 jaar geleden door B222 in het onderwerp Redigeren

Redigeren[brontekst bewerken]

Nadat ik de verwrongen beginzin gestroomlijnd had, is hij nu erger dan hij was. Een zin die twee tussenwerpsels tussen gedachtestreepjes nodig heeft is géén goede beginzin en zal vrijwel altijd moeilijk leesbaar zijn, wat ook hier het geval is. Geen goed Nederlandse schrijftaal derhalve. Het lijkt me niet verstandig om een artikel waar een verwijdernominatie boven prijkt met zo'n verhaspelde tekst te beginnen. Ook inhoudelijk is er wel wat op aan te merken: dergelijke gedetailleerde en subjectieve opmerkingen horen niet in de inleiding. De toevoeging "waar journalisten, achteraf, zo goed in zijn" hoort niet in een encyclopedisch artikel thuis, tenzij een deskundige bron geciteerd wordt.

Wat de zinsnede "vrij veel ruimte voor tekst" betreft: dat is in vergelijking met andere tijdschriften en ik dacht dat die nuance vanzelf sprak. Heeft degene die deze zinsnede verwijderde de bijbehorende bron wel gelezen? Mijns inziens is dit informatie die voor de lezer nuttig is om het karakter van dit tijdschrift te beoordelen.

Ik hoor graag wat er behalve het bovenstaande aan te merken is op de tekst die ik schreef, dan ben ik best bereid om aan de kritiek tegemoet te komen. Ik ben te ziek om goed te schrijven, dus er kan wel even overheen gaan. Maar ik zie nu dat de pagina morgen al verwijderd kan worden, daarom zet ik mijn versie maar terug. Die is in elk geval in goed en encyclopedisch Nederlands geschreven. Als het artikel na de verwijdersessie nog bestaat, kunnen we verder kijken.

Met vriendelijke groet — bertux 6 jun 2018 21:01 (CEST)Reageren