Overleg:Ashruf Karamat Ali

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 14 jaar geleden door Robotje in het onderwerp Identiteit

Identiteit[brontekst bewerken]


overgezet vanaf de OP van Robotje

Beste Robotje,

Graag zou ik willen weten wie jij bent. Je hebt informatie over een familielid van mij gepubliceerd. Ik zou graag willen weten hoe jij aan die informatie komt.

vriendelijke groeten – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Shiffai (overleg · bijdragen) 5 nov 2009 00:59

Hallo Shiffai, op Wikipedia werken de meeste met een gebruikersnaam die niet overeenkomt met hun echte naam. Afgezien van bovenstaande tekst heb je maar op één pagina ge-edit en dat betrof het verwijderen van relatief nogal wat informatie op het artikel over Ashruf Karamat Ali. Ik neem dus aan dat je wilt weten hoe ik aan de informatie over hem gekomen ben. Tja, daar heb ik heel wat, vooral online beschikbare, bronnen voor gebruikt. Kun je wat specifieker zijn over welke informatie je vooral geïnteresseerd bent hoe ik daar aan kom? Stond er informatie in die volgens jou onjuist is?
Het zomaar wissen van informatie zoals je dat deed bij dat artikel is trouwens zeer ongewenst. Als een minister binnen een jaar moet opstappen voor zaken waar hij kort daarop veroordeeld wordt tot een gevangenisstraf, dan lijkt me dat zoiets toch thuis hoort in een encyclopedisch artikel over die man. En al helemaal als het gaat over de minister van Justitie en Politie. Ik heb je wis-actie dan ook teruggedraaid. - Robotje 5 nov 2009 08:35 (CET)Reageren

Hallo Robotje, Dat Robotje niet je echte naam zou zijn dat had ik zelf al bedacht, waarom zou ik anders de vraag stellen wie je bent? maar goed dat ter zijde.

Graag zou ik de geschreven bronnen willen hebben over de onderstaande informatie. Ik ben ten slotte de kleinzoon van de heer Ashruf Karamat Ali.

'Bij de verkiezingen van 1955 maakte de KTPI deel uit van het Eenheidsfront die in dat jaar de verkiezingen won waarmee Ferrier premier van Suriname werd. In het nieuwe kabinet dat in mei van dat jaar beëdigd werd zat ook voor de eerste keer een KTPI-minister toen Karamat Ali minister van Justitie en Politie werd. Nog geen jaar later, in april 1956, trad hij af omdat hij beschuldigd werd van het afleggen van onjuiste verklaringen in het vooronderzoek naar de gearresteerde Soemita. Soemita werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier maanden vanwege verduistering en Karamat Ali kreeg een gevangenisstraf van acht maanden vanwege verduistering in 1953 en meineed in 1956 (dus tijdens zijn ministerschap).'

Vriendelijke groet,

Shiffai Karamat Ali

Ik zal de komende dagen mijn aantekeningen doornemen die ik gebruikt heb voor het schrijven van dat artikel en dan verder ingaan op bronnen aangaande die vier zinnen. Aangezien het eigenlijk alleen gaat over één specifiek artikel, lijkt het me trouwens beter om deze discussie te verplaatsen naar de overleg-pagina die hoort hij het artikel: Overleg:Ashruf Karamat Ali. Als je daar geen bezwaar tegen hebt, zal ik alles overzetten en daar ook mijn reactie neerzetten, zodat hier alleen een link naar die discussie overblijft. Is dat OK? - Robotje 5 nov 2009 16:02 (CET)Reageren

Het overzetten vind ik een goed idee. Ik wil je bedanken voor je medewerking. Graag zou ik de vier zinnen niet gepubliceerd willen hebben, totdat ik de echtheid van de door jou gebruikte bronnen heb kunnen nagaan. Mijn vraag is of je hiermee zou willen instemmen? Ik verwacht het antwoord op de overleg-pagina van het artikel Ashruf Karamat Ali, en vol verwachting wacht ik jouw bronnen af.

einde overzetting vanaf de OP van Robotje


Om ervoor te zorgene dat het een en ander voor je eenvoudiger te checken is, heb ik in het onderstaand overzicht mijn best gedaan vooral online aanwezige informatie te linken. Een deel van de volgende links heb ik destijds niet als bron gebruikt omdat ik over offline bronnen beschik die dezelfde/soortgelijke informatie bevatten. Voor een deel heb ik dus ook gebruik gemaakt van andere bronnen.

1. Bij de verkiezingen van 1955 maakte de KTPI deel uit van het Eenheidsfront die in dat jaar de verkiezingen won waarmee Ferrier premier van Suriname werd.

2. In het nieuwe kabinet dat in mei van dat jaar beëdigd werd zat ook voor de eerste keer een KTPI-minister toen Karamat Ali minister van Justitie en Politie werd.

  • [3]
  • [4]
  • Dat er voor april/mei 1955 geen KTPI-minister was, volgt o.a. uit het feit dat de KTPI niet eerder had deelgenomen aan een regering.

3. Nog geen jaar later, in april 1956, trad hij af omdat hij beschuldigd werd van het afleggen van onjuiste verklaringen in het vooronderzoek naar de gearresteerde Soemita.

  • [5]
  • Nieuwe Leidsche Courant, 13/04/1956 [6]:
"De Surinaamse minister van justitie, Karamatali, heeft ontslag gevraagd naar aanleiding van de arrestatie van de voorzitter der Indonesische vereniging, Soemita. De minister werd in de Surinaamse pers beschuldigd van het aflegging van onjuiste verklaringen in het vooronderzoek."

4. Soemita werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier maanden vanwege verduistering en Karamat Ali kreeg een gevangenisstraf van acht maanden vanwege verduistering in 1953 en meineed in 1956 (dus tijdens zijn ministerschap).

  • Keesings Historisch Archief - 1956 - Diversen:
"Suriname - 28 juni Oud-minister Karamat Ali veroordeeld tot 8 maanden gevangenisstraf wegens verduistering en meineed."

Ik hoop dat hiermee deze vier zinnen voldoende onderbouwd zijn. Als er behoefte is aan extra onderbouwing, dan verneem ik dat graag. - Robotje 5 nov 2009 17:26 (CET)Reageren