Overleg:Bachelor of Science

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Wereldbol De voorbeelden en het perspectief in dit artikel behandelen voornamelijk Nederland en geven misschien geen wereldwijd standpunt over het onderwerp weer.
Probeer dit artikel alstublieft te verbeteren aan de hand van deze tips of bediscussieer het probleem op deze overlegpagina.

brimz 7 nov 2008 13:24 (CET)

Duur[brontekst bewerken]

Er staat: "Al deze masteropleidingen duren twee jaar". Dit is niet juist, ik volg zelf Psychologie in Utrecht waar van de 15 Masteropleidingen er slechts 1 ook daadwerkelijk 2 jaar duurt. Alle richtingen zijn opleidingen tot Master of Science.

Als je verder leest zie je staan op de site Master of Science: "Sommige maatschappijgerichte opleidingen (gamma-studies) die wiskundig zijn (bijvoorbeeld Econometrie) kennen ook de titel MSc toe, echter deze studies hebben slechts een duur van één jaar." Ik neem dus aan dat dit dus ook geldt voor de studie Psychologie, alhoewel mijn vraag is wat het wiskundige component aan deze studie is. In het buitenland zijn psychologie studies aan universiteiten namelijk Master of Arts (MA) studies, zoals het hoort (zie bijv. België). Is psychologie in Nederland echt geen MA-studie? Dit zou namelijk veel logischer zijn. Alle MA-studies zijn in Nederland 1 jaar. MSc-studies zijn in het algemeen 2 jaar (of 3 jaar bij opleiding tot Apotheker), behalve dus sommige maatschappij gerichte opleidingen. Hiermee voldaan aan je vraag? Groet, Demophon 8 juli 2005 10:14 (CET)

HBO propedeuse vaak voldoende[brontekst bewerken]

Door u geschreven: - In Nederland worden alleen personen tot deze opleiding toegelaten die vwo of hbo hebben afgerond -, is niet juist. Er zijn zeer veel Bachelor of Science opleidingen waarin men met een hbo propeduese wordt toegelaten. Het is mogelijk dat de betreffende faculteit wel aanvullende eisen aan cq bij deze propedeuse stellen.

Daarbij is het opmerkelijk dat u in de dezelfde zin over - deze opleiding - spreekt als het over een Bachelor of Science in het algemeen gaat. Misschien dat u dit inhoudelijk nog kunt aanpassen mvrg Roland1971 9 jan 2008 23:29 (CET)

Ook HBO'ers zijn sinds 2014 BSc of BSa.[brontekst bewerken]

Zie https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/hoger-onderwijs/vraag-en-antwoord/welke-titel-mag-ik-voeren-als-ik-ben-afgestudeerd-of-gepromoveerd

Discussie over de gelijkwaardigheid is daarbij niet relevant, technisch gezien heeft een 4 jarige HBO dezelfde waardering en toegang tot vervolgstudies als een 3 jarige WO (m.u.v. universitaire masters, maar die zijn ook beperkt n.a.v. welke universitaire bachelor je hebt gedaan, en waar)