Overleg:Base64

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search

De manieren om binaire code tot ASCII te converteren verdienen mogelijk zelfs een eigen sjabloon. Taka 19 mei 2005 22:14 (CEST)

Dat lijkt me onnodig, aangezien mensen, die hierin geïnteresseerd zijn, dat al als basiskennis zouden moeten hebben, bovendien is er reeds een artikel over binaire getallen.
Ik begrijp de reactie niet zo goed. Ik weet niet of zo'n sjabloon een goed idee is. Voor alle duidelijkheid het gaat dan om dingen als Base64, BinHex en Uuencode.
Met de eerste stelling ben ik het niet eens. Je hoeft niet te weten wat base64 precies is om het artikel te kunnen lezen. En als je al weet wat base64 is dan hoef je nog niet te weten wat BinHex is etc. En het gaat per artikel natuurlijk niet alleen om informatie over hoe het werkt, maar ook wie het wanneer en waarom bedacht heeft en waar het voor gebruikt wordt.
Er is inderdaad een artikel Binair, maar dat heeft slechts zijdelings met het coderen van 8-bits naar 7-bits te maken. Taka 30 mei 2005 17:49 (CEST)

Graphic[bewerken]

Hello, I drew the image in the German Wikipedia article de:Base64. If you like the image there I would also create a Dutch one. But for that I need the Dutch names for "byte" and "character" because I don't speak Dutch. :-) --84.158.228.101 5 jan 2006 08:04 (CET) (de:Benutzer:RokerHRO)