Overleg:Basketbal

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Titelverandering[brontekst bewerken]

Het is maar een detail, maar ik denk dat de titel van dit artikel beter kan veranderen naar Basketball (dus met 2 l-en). Onder andere de Nederlandse Basketball Bond ([1]) en de NOC*NSF ([2]) hanteren deze spelling.

KoKiv 5 juli 15:53 (CEST)

Taaladvies.net en de Van Dale echter niet: zoekwoord=basketbal vs zoekwoord=basketball. Lennart 5 jul 2006 16:15 (CEST)
Hm...hoewel naar mijn weten basketballers zelf basketball eerder spellen met een dubbele 'l' doen andere mensen dat blijkbaar nauwelijks. Een snelle vergelijking op Google (basketbal vs basketball) geeft ook meer resultaten voor basketbal. Ach, zoveel maakt het niet uit. :) Ik heb in ieder geval wel een redirectpagina Basketball aangemaakt.
KoKiv 5 juli 22:33 (CEST)

Ik ga het terugzetten naar 'basketbal' - het groene boekje (zie http://www.nederlandsewoorden.nl) geeft die spelling. - André Engels 19 nov 2006 20:56 (CET)

Amateurs[brontekst bewerken]

Bij de lijst met clubs onder "Amateurs" staan BC Oostende en OKapi Aalstar, dit zijn toch geen amateur ploegen? Deze spelen in 1ste nationale in België, verder behaalt een ploeg zoals BCO ook op Europees niveau iets gepresteerd... --Louisdj 12 nov 2009 21:39 (CET)

Hallo Louusdj. Goed opgemerkt. Beide clubs die je noemt stonden ook bij de profclubs. Ooit is waarschijnlijk iets foutgegaan op die pagina. Ik heb alle amateurclubs verwijderd en ik heb de proflijsten beperkt tot België en Nederland. Miho 12 nov 2009 21:48 (CET)

Assist[brontekst bewerken]

Bij "Het spel" heb ik de uitleg over de assist wat verplaatst, om te vemijden dat men zou denken dat het aantal assists een rol speelt bij de puntentelling tijdens een wedstrijd. Ik heb ook iets toegevoegd over het wedstrijdblad. - Paul Messiaen 22 mei 2011 12:24 (CET)

ABB[brontekst bewerken]

De Amsterdamse Basketball Bond werd niet in 1945 maar in 1938 opgericht. In januari 1930 was de AMVJ de eerste in Nederland die een basketbalclub oprichtte. AMVJ'ers speelden demonstratiewedstrijden voor korfbalverenigingen om hen te interesseren in de nieuwe sport. Dat lukte en in 1938 waren er voldoende clubs in Amsterdam om een competitie op te zetten. Het was het jaar dat ook de ABB werd opgericht.

Kunt u hiervoor misschien een bronvermelding geven? Groet, Atsje (overleg) 22 mei 2015 10:43 (CEST)

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Basketbal. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 3 sep 2017 16:44 (CEST)