Overleg:Bergsche Battery

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Beste '217.121.25.116', je bent druk in de weer, zie ik. Interessante informatie, ook. Ik heb wel een opmerking: dit artikel, en enkele andere die ik kort bekeken heb, begint wat uit de losse pols, als ik het zo mag zeggen. In een encyclopedie begint een artikel met een korte omschrijving/definitie van het begrip. In wikipedia wordt daarbij de term vet gezet. (Er staat nu bovendien een onnodige extra (halve) kop boven.)

Je zou zo kunnen beginnen: (dit is maar een voorbeeld, ik ben geen expert)

De schutterij was in de 17e en 18e eeuw de bewapende stadswacht, samengesteld uit de gegoede burgerij. Alle hollandse steden hadden een stadswacht die... enz.

Verder vind ik dat alle opmerkingen over de schutterij van Geertruidenberg, hoe interessant ook (ik ga vast eens kijken) niet door het artikel verweven moeten zijn, maar in een apart blokje onderaan. Zoals gezegd, dit is een encyclopedie artikel, geen tijdschriftartikel waar historische en touristische informatie best door elkaar kunnen staan.

Als gezegd, het artikel is wel lezenswaardig. Met vriendelijke groeten, Erik Zachte 00:33 18 nov 2002 (CET)

Ik heb nog een vraag: gezien het tempo waarmee je artikelen invoert lagen deze al klaar. Zijn dit eigen stukken die je eerder geschreven hebt? Of haal je ze van uit andere bronnen. Dat gebeurt vaker, maar dan moeten we helaas zeggen dat dat volgens de regels van Wikipedia niet kan. In het eerste geval zijn we natuurlijk alleen maar blij dat je je copy ter beschikking stelt. Erik Zachte 00:41 18 nov 2002 (CET)