Naar inhoud springen

Overleg:Bergse drieklank

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 4 jaar geleden door InternetArchiveBot in het onderwerp Externe links aangepast

Is er een bron voor de term 'Bergse drieklank'? Met name het 'Bergse' lijkt me niet (meer) gebruikelijk in het Nederlands, en dat geldt dus ook voor 'Bergse Land'. Paul B (overleg) 15 apr 2017 22:13 (CEST)Reageren

  • De term 'Bergse drieklank' bestaat strict genomen alleen in het Duits, omdat de specifieke kleurencombinaties van de Bergse architectuur - zover ik weet - buiten het Duitse spraakgebied zelden besproken worden. Een uitzondering is de als bron vermelde ANWB-reisgids "Noord- en Middenduitsland", waar de schrijvers de kleurencombinatie uitvoerlijk beschrijven. Hier moet ik overigens aanmerken, dat ook de schrijvers van het genoemde boek het oorspronkelijke bijvoegelijke naamwoord "Bergs" boven het Duitse "bergisch" verkiezen. Een - mijns inziens slechtere - alternatieve oplossing zou zijn het artikel "Bergischer Dreiklank" te noemen, maar dan kunnen we eerlijk gezegd de complete niet-Nederlandse vakliteratuur onvertaald overnemen.

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Bergse drieklank. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 17 mrt 2020 05:59 (CET)Reageren