Overleg:Bevoegd gezag

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Bij bijzonder onderwijs is niet het schoolbestuur bevoegd gezag, maar de rechtspersoon die het bijzonder onderwijs instandhoudt. Zie de wet op het primair onderwijs (WPO). Vaak is dit een vereniging of een stichting. Het (dagelijks) bestuur is immers geen rechtspersoon. In het geval van een vereniging bestuurt het bestuur de school en ligt de toezichthoudende taak bij de ALV. Besturen en toeizchthouden dienen volgens de WPO gescheiden taken te zijn.

Dit moet volgens mij ook aangepast worden in de hoofdtekst (direct onder de kop 'bevoegd gezag') maar dat kan ik niet doen.

Dat kunt u ook zelf doen. Er is geen link "[bewerken]" rechts van de titel, maar in de tabjes links naast het zoekvak rechtsboven ziet u als het goed is ook een kopje "Bewerken". Dus gaat u vooral zelf uw gang, mocht dat niet lukken dan wil ik het met alle plezier morgen even aanpassen. Ik had inmiddels even de WPO opgezocht, en dit klopt inderdaad, hetzelfde geldt ook voor de WVO. In ieder geval dank voor de aanpassing en voor de melding hier! Paul B (overleg) 6 dec 2011 00:51 (CET)