Overleg:Bibliotheek (informatica)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
  • Een library is ook een voorraad herbruikbare code die een programmeur ergens heeft opgeslagen en die hij in een nieuw project kan gebruiken. Deze code is over het algemeen broncode.
  • DLL staat (als ik het me precies herinner) voor Dynamic Link Library.
--Taka 17 okt 2004 22:40 (CEST)
    • Dat van de herbruikbare code klopt, de bewering dat het over het algemeen broncode betreft is onjuist. De uitleg van de afkorting klopt. ReinoutS 22 okt 2004 16:45 (CEST)
Dat "over het algemeen broncode" is misschien niet juist. Het hangt erg af van de programmeertaal, hoe de library gelinkt kan worden aan nieuwe projecten. Ik heb in elk geval een library in broncode. Taka 22 okt 2004 17:19 (CEST)
Taka heeft gelijk: de meeste programmeurs hebben wel een verzameling (bron)code met functionaliteit die ze vaak gebruiken. Deze verzameling code is (vrijwel) altijd in broncode, omdat het gaat om losse stukjes functionaliteit en niet noodzakelijk kant-en-klare functies, programma's of objecten. Zo'n verzameling wordt volgens mij ook "bibliotheek" genoemd en staat los van de in het artikel behandelde betekenis van "bibliotheek". Het zou wel goed zijn als aan deze andere betekenis van een bibliotheek in de informatica ook aandacht werd besteed in het artikel. MrBlueSky 17 nov 2008 00:11 (CET)