Overleg:Blake en Mortimer

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Fouten[bewerken]

Zien http://www.centaurclub.com/forum/viewtopic.php?f=120&t=951

Kijk , ik juich elke poging toe die probeert B&M en EPJ in de kijker te zetten . Dat daarbij wel eens foutjes in de tekst sluipen is te begrijpen. Na het lezen van dergelijke foutjes in artikels blijf ik vriendelijk en vergevingsgezind , ik schrijf nooit brieven naar redacties om fouten te corrigeren . En zal dat ook nu niet doen naar de auteurs van het artikel over EPJ op Wikipedia .

Als je leest dat EPJ als bariton aan de Brusselse opera verbonden was , dan zucht je eens en denk je “ die jongens hebben ooit eens ergens iets gelezen , maar verkeerd geïnterpreteerd” . Als je dan verneemt dat EPJ in de Parijse casino’s op trad , en zelfs met Mistinguette in de Parijse Nationale Opera , in 1939 nog wel , dan valt je mond even open van verbazing .

Helemaal gortig wordt het wanneer vermeld wordt dat Hergé , begin jaren veertig , overwoog om Tintin-albums uit te geven . Dat Hergé Jacobs ontsloeg omdat deze laatste zelf een Kuifje-verhaal wilde maken . En dat EPJ maandenlang gewacht heeft op een foto van een japanse vuilnisbak , omdat hij die nodig had voor een verhaal van Kuifje .

Wel , dan zucht je niet meer , nee , dan kan je enkel nog maar schaterlachen .

Ik wil jullie dit plezier niet onthouden :

Nummering albums[bewerken]

Ik vraag me af wat de officiële nummering is van de albums? Op het gele teken lees ik dat het nummer 6 zou zijn terwijl het hier 5 is en in principe zelfs het 3de album.--Narayan 15 mrt 2010 22:21 (CET)

Bij de heruitgave is het verhaal over de Zwaardvis opgedeeld in 3 albums (in plaats van de oorspronkelijke 2). Toen is de nummering dus door gaan lopen.
Chronologisch valt het Gele Teken (geweldig album trouwens) na het Mysterie vd grote Piramide. De officiele uitgavenummering weet ik ook niet. PatrickVanM / overleg 17 mrt 2010 15:06 (CET)

Externe links aangepast[bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 3 externe link(s) gewijzigd op Blake en Mortimer. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 11 jul 2018 23:00 (CEST)