Overleg:Bloedbad van Penzberg

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 6 jaar geleden door Marrakech

De vraag is, of er hier sprake van opzet is, of dat Maddriver371 onbewust Wikipedia verneukt. De zin "Franz Schwab werd aangeschoten en kon zo vluchten." is een dermate slechte vertaling dat het aanvankelijke lachen je toch wel vergaat. Dit is nl om te huilen. Of, is Maddriver371 expres een lolletje aan het maken met Wikipedia. Dat laatste denk ik eigenlijk. In ieder geval is weer aangetoond dat Maddriver niet zou horen te vertalen. Vrg WalterVar (overleg) 20 okt 2017 00:42 (CEST)Reageren

Maddriver371, WalterVar zet het wat sterk aan hierboven, maar hij heeft wel gelijk: je zou niet uit het Duits moeten vertalen, omdat je die taal overduidelijk niet machtig bent en Wikipedia daardoor schade berokkent met je vertalingen. Nog twee voorbeelden:
Duits: "Während man versuchte, die im Verlauf der nationalsozialistischen „Machtergreifung“ beseitigte demokratische Stadtverwaltung neu zu konstituieren, umstellte das Werferregiment 22 das Rathaus."
Nederlands: "Terwijl men verzocht in het verloop van het nationaalsocialistische "overname van de macht" de verwijderde democratische stadsbestuur weer opnieuw te constitueren, bezette het Werferregiment 22 het stadhuis."
Commentaar: hier heb je nauwelijks iets begrepen van het origineel, wat ook niet zo vreemd is als je zelfs de betekenis van een term als 'versuchen', die toch echt tot de basiswoordenschat van de Duitse taal behoort, niet blijkt te kennen.
Duits: "Eine Einheit des so genannten „Werwolf Oberbayern“, angeführt durch den bekannten Kriegsschriftsteller und SA-Brigadeführer Hans Zöberlein, stieß nach dieser Erschießungsaktion zu dem Werferregiment."
Nederlands: "De zogenaamde "Weerwolven Oberbayern" werden aangevoerd door de bekende oorlogsverslaggever en SA-Brigadeführer Hans Zöberlein, hij stierf na deze executies, bij zijn werferregiment."
Commentaar: ook hieruit blijkt een enorm gebrek aan kennis van het Duits. Hoe kom je er anders bij dat Hans Zõberlein (die pas in 1964 de weg van alle vlees ging) stierf na de executies? Marrakech (overleg) 22 okt 2017 13:10 (CEST)Reageren