Overleg:Brahmaan

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Onderwerp: Brahmaan[brontekst bewerken]

De volgende informatie wil ik U doen toekomen uit de betreffende de boeken over wie of wat een Brahmaan is. De reden hiervoor is dat hierover veel gesproken wordt maar niet naar buiten komt wat er in de boeken staat. Er zijn veel verschillende, onduidelijke verhalen hierover in omloop. Ik hoop dat dit meer duidelijkheid geeft.
Pt. Shankar Upadhyay Manusmriti; deel 10; mantra 4: De betekenis van deze mantra is dat een Brahmaan ( 1e kaste) alle wetten en regels van het kastenstelsel dient te kennen, er zelf naar te leven en deze door te geven aan anderen, dit is zijn mede zijn opdracht als Brahmaan. Manusmriti; deel 10; mantra 5: De betekenis van deze mantra houdt in dat een kind alleen Brahmaan kan zijn als hij of zij een Brahmaanse vader en een Brahmaanse moeder heeft. Manusmriti; deel 10; mantra 6: Deze mantra zegt dat als een Brahmaanse man met een vrouw uit de Kshatriya kaste (2e kaste) trouwt en kinderen krijgt, deze kinderen geen Brahmaan zullen zijn. Deze zijn dan Patita.
Manusmriti; deel 10; mantra 7: De inhoud van deze mantra zegt dat als een Brahmaanse man en een Vashya (3e kaste) vrouw kinderen krijgen, deze Ambashta zijn. Een Brahmaanse man met een Shudra ( 4e kaste) vrouw krijgen Nishada kinderen.
Manusmriti; deel 10; mantra 74: Brahmanen hebben 6 Dharma’s (verplichtingen): 1 De Veda bestuderen, 2 De Veda onderwijzen. 3 Yagya’s uitvoeren (rituelen voor mens en wereld), 4 Yagya’s onderwijzen. 5 Giften ontvangen 6. Giften geven.
Shri Devi Bhagvata; deel 11.16; mantra 7: Brahmanen dienen elke dag Gayatri Sandhya uit te voeren, zonder deze mag hij geen rituelen zoals puja’s uitvoeren. Ook wordt vermeld dat wanneer een Brahmaan geen Sandhya’s uitvoert hij in de 4e kaste thuis hoort en als dier zal incarneren in een volgend leven.
Shri Garuna Purana; deel 4; mantra 20: Deze vermeld dat Brahmanen geen zaken mogen doen in vloeibare handelswaren, als hij niet volgens de Veda’s leeft, dieren doodt en vlees eet dan valt hij in de Veyatarani rivier (de hel).
Shri Garuna Purana; deel 4; mantra 37/38: Hierin wordt gezegd dat wanneer een Brahmaanse man met een Shudra vrouw (de 4e kaste) kinderen krijgt, mag de man zich geen Brahmaan meer noemen.
Wilt U hierop reageren dan graag email naar : muhurta [apestaartje] hotmail.nl

Gebruiker:Muhurta 25 jun 2008 05:46