Overleg:Brainbox (band)

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Oprichting Brainbox[brontekst bewerken]

In het artikel valt te lezen: "De band werd in 1968 opgericht door manager John B. van Setten met de leden Jan Akkerman (gitaar), Kaz Lux (zang), Pierre van der Linden (drums) en André Reijnen (bas)."

Jan Akkerman speelde echter in 1968 nog in The Hunters, en volgens de biografie van The Hunters op Muziekencyclopedie werd in 1968 de single Lost Money/Shovel Man opgenomen. (bron) Volgens rateyourmusic.com kwam deze single in oktober 1968 uit. (bron). Volgens basgitarist Ron Bijtelaar van The Hunters vond het laatste optreden plaats op 26 december 1968 te Hazerswoude. (persoonlijke mededeling)
(Op grond van een en ander heb ik het einde van The Hunters eind 1968 gesitueerd.)

Maar dan kan 1968 als jaar van oprichting van Brainbox niet kloppen, tenzij we aannemen dat Brainbox al was opgericht terwijl Jan Akkerman nog in The Hunters speelde. De Muziekencyclopedie meldt in het artikel over Jan Akkerman dat deze Brainbox in januari 1969 op 22-jarige leeftijd heeft opgericht. (bron) (Akkerman was 22 geworden op 24 december 1968.)

Volgens Jan Akkerman is Brainbox in 1968 opgericht, als project van Tim Griek. Akkerman maakte al deel uit van Brainbox terwijl hij nog optredens met The Hunters deed; hij wilde de jongens niet in de steek laten. (persoonlijk mededeling)

Muijz (overleg) 14 nov 2020 14:39 (CET)[reageer]