Overleg:Brassband

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 16 jaar geleden door Davin in het onderwerp alleen blazers

Dag lieve mensen. Ik wou even overleggen, want de wijziging blijkt te zijn teruggedraaid. Alle instrumenten hier genoemd, worden benoemd met de stemming daarvan. Dat zou dus ook moeten gelden voor de bastrombone. Helaas staat hierbij de stemming van de partij en niet die van het instrument. Van oudsher werd de bastromboen in G gebruikt, maar die is nergens meer te vinden. De moderne bastrombone is gewoon in Bb, met een of twee ventielen. Specifiacties staan verder in het trombone artikel van wikipedia.

alleen blazers[brontekst bewerken]

heb ik verwijderd, want er zit ook percussie tussen. Door de wol geverfd 2 mrt 2007 15:47 (CET)Reageren


Eufonium[brontekst bewerken]


Is Eufonium een Nederlandse vertaling? Want bij mijn weten is het altijd Euphonium geweest. Weet iemand waarom hier Eufonium geschreven wordt?– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Dokkumer84 (overleg · bijdragen) 9 nov 2007 12:28

Zie Van Dale woordenboek. Davin 21 nov 2007 13:18 (CET)Reageren

Ik zou ook voor Euphonium opteren. Ik heb bovendien het meervoud veranderd van "eufonia" naar "eufoniums", hetgeen veel correcter is.

Foto bezetting[brontekst bewerken]

De hoek van de foto van de Hoornse brassband is heel geschikt om de bezetting te laten zien, maar deze brassband heeft niet de juiste bezetting. Zoals in de eerste zinnen van het artikel staat kenmerkt een brassband zich door de strikte bezetting. Niet de meest geschikte foto dus. Heeft iemand eentje met de juiste bezetting?