Overleg:Buzkashi

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 6 jaar geleden door InternetArchiveBot in het onderwerp Externe links aangepast

Buzkashi:

Buzkashi komt oorspronkijke uit noorden van afghanistan, mazaere sharif en badakhshan. Buzkashi is een traditionele Afghaanse sport. Wanneer hij gespeeld wordt, dat is een vraag die iedereen wel eens tegen komt. Hij wordt gespeeld tijdens de grote festival dagen bijvoorbeeld: Suikerfeest & slachtfeest nieuwe jaar enz.

Over de nieuwe jaar in Afghanistan wil ik wel wat vertellen.

Nieuwe jaar in afghanistan begint pas in de lente, want wij(afghanen) geloven dat god ons kansen geeft bv: nieuwe jaar nieuwe begin. Je kunt je fouten verbeteren die je in je leven meegemaakt hebt.

De naam Buzkashi,

Buzkashi betekent letterlijk geiten trekken. Toen hadden ze geen naam er voor daardoor werdt het eigenlijk geitentrekken. Ik ben er wel mee eens dat het lettelijk geiten trekken betekent. Maar het spel heet eigenlijk Buzkashi dat naam moet gewoon internationaal zijn.

Buzkashi is een spel waar je op een paard zit en je moet proberen met je blote handen de gevulde vacht van een geit of lammetje van de grond pakt en in de cirkel van de tegenstander legt dan heb je een punt.

Waar wordt het spel gespeeld? Het spel wordt gespeeld in een woestijn waar mensen uit hun huisdakken kijken. Het spel is we gevaarlijk maar je moet wel tegen een stootje kunnen. Als u denkt wat als je onder paarden terecht komt dat hoef ik niet uit te leggen. Paarden hebben een eigenschap en dat is wanneer een mens op de grond ligt gaat hij niet op staan of op springen ook al ga je hem dwingen.

Wie mee mogen doen welke voorwaarden;

je moet minstens 18 of ouder zijn. je moet kunnen paard rijden dat is wel logisch.


over relgels van Buzkashi;

Daar zijn geen regels alleen je moet geen geweld of geweren gebruiken, anders is het geen sport.

Zo`n ridder die op een paard zit en die deel uit maakt van Buzakashi heet: Chopandaaz. verder heb je geen speciale benodigheden voor nodig zoals schoenen of je moet perse handschoenen hebben.

Zover ik weet heeft nog nooit in de geschiddenis een vrouw mee gedaan.

Ik bied mijn excuses aan voor het spel fouten die ik misschien heb gemaakt.

yama_afghan AT hotmail.com vmbo klas 4 19 sep 2006 17:01

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Buzkashi. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 17 jul 2017 19:34 (CEST)Reageren